- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi modificări în Codul Rutier. Șoferii care nu respectă regulile riscă să rămână fără permis de conducere pentru 6 luni

22 Mar, 16:58 • Lupu Alexandra
Șoferii trebuie să respecte noi reguli. Comisiile de specialitate aduc noi modificări în Codul Rutier. La ce trebuie să fie atenți românii, dacă nu vor să rămână fără permis de conducere timp de 6 luni.
Noi modificări în Codul Rutier. Șoferii care nu respectă regulile riscă să rămână fără permis de conducere pentru 6 luni

Comisiile de specialitate aduc noi modificări în Codul Rutier, cu scopul de a crește siguranța rutieră, dar la fel de bine, pentru a ridica nivelul de conștientizare asupra consecințelor aduse de viteza mare, informează gandul.ro. Șoferii care nu respectă proiectul legislativ riscă să rămână fără carnet de conducere timp de 6 luni.

Noi modificări în Codul Rutier

Primele informații transmise de comisiile de specialitate arată că s-au adus noi modificări în Codul Rutier. Prevederile au scopul de a crește nivelul de conștientizare al conducătorilor cu privire la consecințele pe care le poate avea deplasarea cu o mare viteză, dar la fel de bine, pentru a completa măsurile de siguranță rutieră.

Te-ar putea interesa și: Comisarul european Adina Vălean anunță modificări majore pentru șoferi în UE: ”Tinerii vor conduce cel puțin doi ani ca perioadă de probă”

Proiectul legislativ are în vedere modificarea OUG nr. 195/2002 în ceea ce privește circulația pe drumurile publice și a fost adoptat pe parcursul zilei de luni de către Senat. Potrivit noilor prevederi, depășirea vitezei legale cu mai mult de 100km/h va fi sancționată cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 zile, iar la fel de bine, termenul poate fi majorat cu încă 30 zile în cazul în care șoferul săvârșește noi fapte similare.

Modificările din Codul Rutier aduc noi reguli pentru șoferi
Modificările din Codul Rutier aduc noi reguli pentru șoferi

Proiectul inițiat de parlamentari are ca obiect modificarea OUG nr. 195/2002 în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, „în sensul instituirii pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile – este un nou prag de depăşire a vitezei legale, majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte de depăşire a vitezei legale cu mai mult 100 km/h într-un interval de şase luni, reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului cu privire la depăşirea menţionată, precum şi instituirea confiscării autovehiculului dacă în perioada de şase luni de reţinere a certificatului de înmatriculare/înregistrare, acesta este identificat în trafic”, așa cum se relatează în raportul întocmit de comisiile de specialitate.

În acest fel, măsurile pentru siguranța rutieră vor fi îmbunătățite, iar la fel de bine, conducătorii auto vor conștientiza mai bine care sunt consecințele deplasării cu o mare viteză. Proiectul de lege vizează protejarea vieții, sănătății și integrității persoanelor care participă la traficul rutier, fie că sunt pasageri sau șoferi.

Citește și: Se modifică iar Codul Rutier. Sancțiuni mai dure pentru șoferii vitezomani