- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi prețuri pentru parcările din București! Tarifele pentru șoferi se schimbă de la 1 martie

25 Feb, 08:18 • Lupu Alexandra
Începând cu 1 martie, șoferii români trebuie să achite noi taxe pentru locurile de parcare din București. Iată care sunt modificările.
Noi prețuri pentru parcările din București! Tarifele pentru șoferi se schimbă de la 1 martie

Vești importante pentru șoferii români! Începând cu data de 1 martie, prețul pentru locurile de parcare din București se modifică, susține spynews.ro.

Mai sunt doar câteva zile până când tarifele pentru locurile de parcare din București se schimbă. Anunțul este unul important pentru șoferii români care vor să evite amenzile. Prețurile nu sunt singurele care se modifică, ci și modalitatea în care se stabilește tariful. Noile modificări intră în vigoare începând cu data de 1 martie.

Prețuri noi pentru parcările din București

Primele informații arată că tarifele pentru locurile de parcare din București se modifică începând cu data de 1 martie, alături de felul în care acestea se calculează și se stabilesc. Anunțul este unul important pentru șoferii care vor să evite amenzile. Așadar, cine vrea să-și lase mașina într-o parcare din Capitală, trebuie să achite noile taxe. Suma stabilită este una unică pentru toate locurile din București. Aceasta valorează 5 lei, iar cei care folosesc des autoturismul pot alege varianta unui abonament: 25 lei pentru o zi sau 500 lei pentru o lună.

Citește și: Plata taxelor, digitalizată în București. Bujduveanu: „Îşi vor putea plăti taxele către Primăria Capitalei, abonamentele STB şi abonamentele de parcare, online”

Noile modificări se arată avantajoase pentru riverani. Persoanele care au case în apropierea locurilor publice de parcare vor achita o taxă mult mai mică decât cea de bază, astfel, aceștia trebuie să plătească 50 lei pentru abonamentul lunar, respectiv, 500 lei pentru cel pe un an.

șoferi
șoferi

O altă informație de interes pentru șoferii români se referă la aplicarea sancțiunilor, în cazul în care noile taxe pentru locurile de parcare din Capitală nu sunt achitate. Începând cu data de 1 martie, persoanele care nu plătesc în maxim 15 minute de la ocuparea unui loc vor fi amendate. Sancțiunea valorează 200 lei, iar mașina lor va fi blocată în parcarea respectivă de către autorități.

Parcările din București au fost un subiect discutat de mulți șoferi, nemulțumiți de prețuri și de amenzi. Se pare că procedurile se schimbă în doar câteva zile, mai exact, de la data de 1 martie, informații pe care persoanele care folosesc mașina în oraș trebuie să le cunoască foarte bine și să le respecte pentru a evita sancțiunile.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cum vor fi verificați bucureștenii dacă au plătit parcarea? Compania Parking va avea mașini dotate cu camere