- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi schimbări privind prețurile la alimente. Ministrul Agriculturii, nou acord pentru limitarea adaosului comercial

23 Sep, 11:02 • Constantin Cristina
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, cere un nou acord pentru limitarea adaosului comercial la alimentele de bază.
Noi schimbări privind prețurile la alimente. Ministrul Agriculturii, nou acord pentru limitarea adaosului comercial

Noi schimbări privind prețurile la alimente. Florin Barbu a anunțat vineri că în două săptămâni va avea loc un dialog cu procesatorii și retailerii privind limitarea adaosului comercial la alimentele de bază și în funcție de cum vor evolua discuțiile Guvernul va veni cu o completare la aceste produse, a transmis stiripesurse.ro.

Citește și: Românii cu rate calculate pe baza IRCC vor ajunge să plătească la fel de mult ca la creditele bazate pe ROBOR

Noi schimbări privind prețurile la alimente. Ministrul Agriculturii, nou acord pentru limitarea adaosului comercial

De asemenea, ministrul Agriculturii a mai spus că această completare poate fi sub forma unui acord încheiat cu retailerii.

„În două săptămâni, aşa cum am discutat cu domnul prim-ministru, aşa cum am procedat şi la aprobarea ordonanţei, am dorit să avem un dialog cu procesatorii şi cu retailerii. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în perioada următoare. În funcţie de discuţiile pe care le vom avea, vom veni cu o completare la aceste produse sau sigur poate să fie inclusiv un acord pe care putem să îl încheiem şi cu retailerii.

alimente
alimente

Vreau să mulţumesc pe această cale atât procesatorilor, cât şi retailerilor că au respectat această ordonanţă şi din câte se vede şi, aşa cum a spus şi Consiliul Concurenţei, în medie, anumite alimente de bază au scăzut şi cu 49%”, a explicat Florin Barbu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Buzău.

Acesta a fost întrebat despre faptul că sunt analişti economici care au spus că alimentele de pe listă au scăzut la preţ, însă altele s-au scumpit şi am văzut o stagnare a inflaţiei şi care e poziţia sa asupra subiectului, Barbu a răspuns: „Haideţi să aşteptăm luna viitoare cu inflaţia”.

„Sunt convins că poate să scadă, dar inflaţia nu e numai din partea de produse agroalimentare, inflaţia poate să fie şi din creşterea la alte produse, nu neapărat agroalimentare. Inflaţia este per total pe ţară. Să nu aruncăm inflaţia pe agricultură şi produsele agroalimentare”, a mai afirmat ministrul PSD.

Alte articole: Avertismentul consilierului guvernatorului BNR: România nu mai poate suporta costurile administrative pentru peste 3.000 de comune