- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi sortimente pentru înghețată în Brașov: bere, pălincă sau vin. „Mi-a spus chiar astăzi un domn că el renunță la o bere pentru înghețată”

20 Mar, 23:20 • Lupu Alexandra
Un producător local din Brașov s-a prezentat la Expoziția Gastropan cu o serie de noi sortimente pentru înghețată. Ingredientele se referă, în mare parte, la băuturi alcoolice, precum vin, bere sau pălincă.
Noi sortimente pentru înghețată în Brașov: bere, pălincă sau vin. „Mi-a spus chiar astăzi un domn că el renunță la o bere pentru înghețată”

Un producător local din Brașov a prezentat la Expoziția Gastropan înghețată cu „de toate”. Mai exact, preparatul este realizat cu ajutorul unor noi sortimente de băuturi alcoolice, precum bere, vin sau pălincă, confirmă profit.ro.

Noi sortimente pentru înghețată în Brașov

În cadrul Expoziției Gastropan au fost prezentate cele mai îndrăznețe idei. Mai exact, un producător local a adus în evidența publicului noi sortimente pentru înghețată, bazate pe băuturile alcoolice, precum vin, bere sau pălincă.

Directorul de producție al firmei brașovene ține să informeze persoanele interesate că după consumul acesui produs, se pot urca liniștiți la volan. Din această informație putem constata că băuturile alcoolice nu sunt folosite în cantități semnificative. Totodată, Sandor Baloga a precizat că a preparat înghețată în anii precedenți din pălincă de prune sau chiar și din Tokay, un vin care este foarte dulce, din Ungaria.

Citește și: Prima ediție a festivalui Massif din Poiana Brașov a atras peste 4,2 milioane de euro

„Mi-a spus chiar astăzi un domn că el renunță la o bere pentru înghețată. L-am întrebat de ce trebuie să renunțe, când are gustul berii favorite sub formă de înghețată.

În anii precedenți am făcut din pălincă de prune, am făcut din Tokay, un vin din Ungaria foarte dulce. Dacă vă place un vin anume, de ce să nu puteți să-l gustați în formă de înghețată?”, spune Baloga.

Firma brașoveană face două tipuri de înghețate: unul cremos, care se completează foarte bine cu aromele de fructe și nu numai, iar în cele din urmă, unul bazat pe apă, din care este realizat un preparat mai lejer. În aceleași rânduri, Baloga a vorbit despre tendințele din 2023, afirmând că ele se referă la înghețata cu semințe de dovleac și kefir. Directoul de producție precizează că firma deține o linie a cărui bază este fără zahăr.

„Între noutățile anului 2023 găsim kefir cu semințe de dovleac. Pentru doamne avem o înghețată cu biluțe de miere și cereale. Avem o linie în care baza este fără zahăr și se pot face multe gusturi, pentru că lumea înghețatei este una foarte, foarte interesantă”, spune Baloga.

Au apărut noi sortimente pentru înghețată în Brașov
Au apărut noi sortimente pentru înghețată în Brașov

Persoanele care au mers la Expoziția Gastropan din Brașov au fost invitați să guste diferitele sortimente. Mulți dintre oameni au ales să dezvăluie care sunt aromele care le-au satisfăcut papilele gustative.

„Mi-a plăcut cel mai mult înghețata asta cu cocos și încă una, cu fructe tropicale, cu mango. Am încercat foarte multe feluri, mi-au plăcut toate, dar asta e cea mai deosebită”, spune o femeie.

„Am ales o înghețată cu caramel. E prima pe care am încercat-o, pentru că, de obicei, mănânc înghețată cu caramel. Astăzi o să mai încerc și altele, după ce o termin pe asta”, precizează o tânără.

„E prima pe care am încercat-o și îmi place foarte tare. E cu lămâie și am mai mâncat și altă dată, dar asta e foarte bună. Deocamdată, nu am mai încercat și altele, dar urmează”, spune o altă tânără.

„Eu mi-am luat cu fistic. E foarte bună”, menționează o femeie.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Aeroportul Brașov își deschide porțile! Au fost afișate primele zboruri și perioada în care vor fi disponibile