- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi titluri de stat Tezaur în iulie – august 2023. Dobânzile pe care le pot obține românii. Marcel Boloș: „Știi exact când și cât vei câștiga”

20 Jul, 12:01 • Lupu Alexandra
Ministerul Finanțelor lansează noi titluri Tezaur pentru iulie-august. Iată care sunt dobânzile de care pot beneficia românii.
Noi titluri de stat Tezaur în iulie - august 2023. Dobânzile pe care le pot obține românii. Marcel Boloș: „Știi exact când și cât vei câștiga”

Vești bune pentru români! Ministerul Finanțelor lansează noi titluri Tezaur pentru iulie-august 2023, informează economedia.ro.

Titluri Tezaur pentru iulie-august

Ministerul Finanțelor a anunțat că începând de joi, 20 iulie 2023, românii pot investi în programul Tezaur. Titlurile de stat au maturitați de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6.30% și, respectiv, 7.20%. Ele au o valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată. În comparație, emisiunea din iunie – iulie oferea maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 6.30%, respectiv, 7.30%.

Te-ar putea interesa și: Fidelis iulie 2023. Românii cumpără în continuare titluri de stat. Programul ajunge la subscrieri în valoare de 90 milioane euro

Marcel Boloș a transmis că titlurile de stat Tezaur oferă siguranță pentru economiile românilor. El transmite că programul este ușor de accesat și că are o contribuție semnificativă la dezvoltarea națională. Ministrul Finanțelor Publice a punctat că românii nu trebuie să aibă sume mari de investit.

„Oferă siguranță pentru economiile dumneavoastră, au randament competitiv, nu se impozitează, le poți accesa ușor și contribuie la dezvoltarea națională.

Mai mult, nu trebuie să ai sume mari de investit, știi exact când și cât vei câștiga. Acestea sunt argumentele care fac din titlurile de stat Tezaur un instrument financiar puternic, pentru care le recomand oricui vrea să își asigure un venit pasiv, sigur și predictibil”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Titluri de stat Tezaur
Titluri de stat Tezaur

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 20 iulie – 17 august 2023 online, de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online se referă la deschiderea contului de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului;
  • Între 20 iulie – 18 august 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 20 iulie – 17 august 2023 în mediul urban și 20 iulie – 16 august 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală și plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Românii pot efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Vezi și: Noi titluri de stat Fidelis în iulie 2023. Dobânzile pe care le pot obține românii și perioada de cumpărare