- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noile mașini care se vând ca pâinea caldă! Un nou producător lovește puternic piața

29 Aug, 21:22 • Constantin Cristina
A apărut un nou mare jucător în piață. Noile mașini ale producătorului au urcat luni cu 21%, continuând creşterea de săptămâna trecută.
Noile mașini care se vând ca pâinea caldă! Un nou producător lovește puternic piața

Acţiunile producătorului vietnamez de vehicule electrice Vinfast au urcat luni cu 21%, continuând creşterea de săptămâna trecută, în urma căreia compania şi-a mărit de peste patru ori valoarea de piaţă, la 160 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Citește și: Mașinile electrice pentru care românii nu au nevoie de prea mulți bani! Top 5 cele mai ieftine autoturisme în 2023

Noile mașini care se vând ca pâinea caldă! Un nou producător lovește puternic valoarea pieții

Așadar, compania a debutat pe Wall Street în această lună şi a crescut rapid în valoare, pentru a deveni al treilea cel mai valoros producător de automobile din lume, fiind doar în urma Tesla şi Toyota.

VF 8 este un SUV de segment D, unde are ca rivali modelele Kia Sorento, Hyundai Santa Fe, care nu sunt 100% electrice. În schimb, VF 9 este un SUV de segment E care are ca rivali modelele Toyota Land Cruiser, Ford Explorer.

VF 8 va fi disponibil cu două versiuni, Eco și Plus, amândouă electrice. SUV-ul, cu două motoare și tracțiune integrală, are o autonomie maximă de 500 de km și până la 402 CP și 620 Nm. SUV-ul care poate transporta 5 pasageri va fi disponibil și cu un singur motor electric de 204 CP și o baterie care oferă o autonomie de 459 km.

VF 9, cu șase sau șapte locuri, ar trebui să aibă aceeași configurație și două motoare. Compania se așteaptă la un scor de 5 stele la testele Euro NCAP pentru ambele mașini. În interior, modelele sunt echipate cu un ecran tactil de 15,6 inch. Butoanele fizice sunt puține, dar există un head-up display color care poate fi folosit pentru a urmări informații importante despre mașină.

Compania intenționează să folosească materiale ecologice pentru producția celor două modele. Scaunele vor avea tapițerie din piele ecologică. De asemenea, bateriile modelului vor fi reciclate pentru a reduce risipa de apă și poluarea. VinFast spune că VF 8 (VF e35) și VF 9 (VF e36) sunt inspirate din designul mașinilor sport și susține că colaborarea cu Pininfarina va ajuta modelele sale să devină „mai eficiente, mai atractive și mai accesibile” pentru toți clienții.

Alte articole: Scade interesul față de mașinile electrice? Producătorii auto au scăzut masiv prețurile în 2023, după ce piața în acest sector a devenit suprasaturată