- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noile măsuri fiscale, aprobate de Guvern. Marcel Boloș: Impozitul de 0,5% pentru clădirile de peste 2,5 milioane lei, amânat până la 30 septembrie

30 Apr, 17:39 • Fundeanu Madalina
Noi măsuri fiscale în România, aprobate de Guvern. Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat ce se schimbă.
Noile măsuri fiscale, aprobate de Guvern. Marcel Boloș: Impozitul de 0,5% pentru clădirile de peste 2,5 milioane lei, amânat până la 30 septembrie

Guvernul a aprobat noile măsuri fiscale pentru România. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat care sunt principalele schimbări și cum acestea îi vor afecta pe români, potrivit informațiilor transmise de News.ro.

Noi măsuri fiscale în România, aprobate de Guvern. Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a făcut anunțul

Astfel, Marcel Boloş a anunţat că ordonanţa de urgenţă în ceea ce privește măsurile de digitalizare adoptată, marţi de Guvern, include şi pe cea referitoare la marile proprietăţi şi averi.

Prin urmare, după aprobarea noilor măsuri fiscale, a fost amânat termenul de pe 30 aprilie până la data de 30 septembrie pentru impozitul de 0,5% pentru clădirile cu o valoare de peste 2,5 milioane lei şi pentru mijloacele de transport cu valoare de peste 375.000 lei, a informat sursa citată mai sus.

Ai mai putea fi interesat și de: 2024, anul fără impozite și taxe. Marcel Boloș: „Noile măsuri fiscale se vor lua, probabil, în prima jumătate a anului 2025”

măsuri fiscale
măsuri fiscale

Ministrul de Finanțe a mai spus că această amânare a fost făcută „pentru ca sistemul informaţional referitor la marile proprietăţi să poată să permită accesul la informaţii privind valoarea impozabilă a clădirilor”.

„Cea de-a treia categorie de măsuri fiscale este cea referitoare la marile proprietăţi, marile averi, a căror termen scadent era pentru data de 30 aprilie, am amânat şi s-a aprobat amânarea acestui termen până la data de 30 septembrie, pentru ca sistemul informaţional referitor la marile proprietăţi să poată să permită accesul la informaţii privind valoarea impozabilă a clădirilor”, a afirmat Marcel Boloş, la finalul şedinţei de marţi a Executivului.

„După cum se cunoaşte, pentru clădirile mai mari de 2,5 milioane lei şi mijloacele de transport cu o valoare de peste de 375.000 lei, impozitul de 0,5% era un impozit cu termenul scadent pentru 30 aprilie, iar în acest context pentru a avea acces la aceste categorii de informaţii pe care le-am menţionat, dar şi pentru a putea continua ceea ce înseamnă sistemul informatic necesar pentru acest tip de impozit, termenul s-a amânat până pe data de 30 septembrie 2024”, a mai transmis ministrul de Finanțe.

Vezi mai multe știri: Video istoric pentru infrastructura din România: Austriecii de la PORR au forat primul kilometru din tunelurile „Daniela și Alina”. Sute de muncitori vor lucra și de Paște