- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nou în România! Hidroelectrica se aliază cu o companie din Emiratele Arabe pentru a construi parcuri fotovoltaice

21 Mar, 17:27 • Constantin Cristina
Hidroelectrica împreună cu o companie din Emiratele Arabe vor construi în premieră în România, parcuri eoliele și parcuri fotovoltaice. Acordul a fost semnat luni, în care sunt detaliate și scopurile înființării.
Nou în România! Hidroelectrica se aliază cu o companie din Emiratele Arabe pentru a construi parcuri fotovoltaice

Reprezentanții companiei Hidroelectrică și cei ai companiei din Emiratele Arabe, MASDAR (Abu Dhabi Future Energy Company), au semnat un acord de asociere de participațiune pentru construirea unor parcuri eoliene off-shore și parcuri solare flotante în România, conform unor comunicate ale companiei și ale Administrației Prezidențiale.

Citește și: Hidroelectrica investește în panouri. Unde va fi amplasat cel mai mare parc solar. Costuri de miliarde

Nou în România! Hidroelectrica se aliază cu MASDAR

Acordul inițiat de cele două companii, unde MASDAR este o companie de energie regenerabilă deținută de guvernele Emiratelor Arabe Unite, presupune conceperea unei societăți mixte care are obiectivul dezvoltării, construcției și exploatării proiectelor de energie regenerabilă.

Hidroelectrica se aliază cu MASDAR în România
Hidroelectrica se aliază cu MASDAR în România

La semnare a fost prezent și Klaus Iohannis, care se afla în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite. Proiectul are în vizor construirea a două parcuri fotovoltaice în cadrul amenajărilor „Mândra”, pe Olt, în cuveta fostului lac de acumulare Făgăraș – Hoghiz, respectiv Ostrov, lângă Porțile de Fier, pe Dunăre. Parcul de pe Olt va avea o capacitate instalată de 300 MW, a informat g4media.ro.

MASDAR are o experiență în spate de 16 ani în dezvoltarea și construcția de capacități de producție a energiei de surse regenerabile, are proiecte în 40 de țări realizate și un portofoliu de 23 GW instalați. În ultima vreme, compania a investit cel mai mult în proiecte ce țineau de energia solară și eoliană, cu investiții de pe 30 de miliarde de dolari, se arată în datele furnizate de companie și citate de Hidroelectrica.

De asemenea, Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România, cu o cotă de piață de circa 28% și este cea mai profitabilă companie românească. Aceasta deține un portofoliu de 187 de hidrocentrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Pe lângă restul proiectelor se adaugă și parcul eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW, a menționat sursa citată.

Alte articole: Facturi întârziate de la Hidroelectrica pentru 500.000 de clienți. Vicepreședintele ANRE: „Se va oferi posibilitatea plății în rate”