- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noua lege a Educației. Ce au interzis profesorii să facă din septembrie. Regula care le ia pâinea de la gură

26 Aug, 11:05 • Constantin Cristina
Noua lege a Educație vine cu o serie de reguli atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Ce riscă profesorii la începutul noului an școlar.
Noua lege a Educației. Ce au interzis profesorii să facă din septembrie. Regula care le ia pâinea de la gură

Noua lege a Educației prevede că profesorii nu mai au voie să dea meditații elevilor de la clasă. Acest lucru va fi interzis începând cu noul an școlar, a precizat antena 3 CNN.

De asemenea, potrivit unui articole din noua lege, cadrele didactice au obligația de a se asigura că elevii dobândesc suficiente cunoștințe la clasă, astfel încât să nu mai aibă nevoie de meditații.

Citește și: Noul an școlar aduce schimbări majore! Toți elevii, părinții și profesorii trebuie să știe ce să nu facă din septembrie

Noua lege a Educației. Ce au interzis profesorii să facă din septembrie. Regula care le ia pâinea de la gură

Această nouă regulă urmează să intre în vigoare din data de 2 septembrie, în contextul în care noul an școlar începe de pe 11 septembrie, însă până în acest moment nu sunt menționate clar sancțiunile pe care le riscă profesorii care încalcă acest articol.

În prezent se discută despre primirea unui avertisment la prima abatere, ulterior pedepsindu-se cu desfacerea contractului colectiv de muncă, dacă situația se repetă. Mai mult, oricine va putea reclama un profesor la secretariatul scolii, iar ulterior se va întruni o comisie care îl va cerceta.

Legea Educației
Legea Educației

Mai mult decât atât, noua lege a Educației va interzice telefoanele mobile în clasele primare din septembrie. Numărul elevilor care își petrec din ce în ce mai mult timp pe telefoanele mobile a crescut semnificativ. Deși am ajuns în momentul în care tehnologia este foarte avansată, iar noua generație este la curent cu mediul online, psihologii trag un semnal de alarmă cu privire la consumul în exces de tehnologie de către cei mici, dar și de impactul negativ asupra lor.

„Ca adulţi rămânem plăcut suprinşi de performanţele la care pot ajunge copiii, însă ignorăm problemele legate de sănătatea mentală şi fizică inclusiv. Pentru că în momentul în care consumăm sau stăm pe gadgeturi, şi poziţia corpului nu este una conformă. Nu suntem atenţi la mediul înconjurător şi la propria persoană şi suntem captivaţi de mediul online”, declară Jeni Chiriac, psiholog.

Alte articole: Anunț important pentru toți elevii! La ce oră încep probele scrise de la BAC 2023. Ce prevede regulamentul pentru candidaţii care întârzie la examen