- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noul an școlar aduce schimbări majore! Toți elevii, părinții și profesorii trebuie să știe ce să nu facă din septembrie

08 Aug, 22:59 • Constantin Cristina
Schimbări majore vin cu noul an școlar, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Ce vor avea interzis să facă aceștia din septembrie.
Noul an școlar aduce schimbări majore! Toți elevii, părinții și profesorii trebuie să știe ce să nu facă din septembrie

Noul an școlar 2023-2024. Noua lege a educației va interzice telefoanele mobile în clasele primare din septembrie, a informat romaniatv.net.

Numărul elevilor care își petrec din ce în ce mai mult timp pe telefoanele mobile a crescut semnificativ. Deși am ajuns în momentul în care tehnologia este foarte avansată, iar noua generație este la curent cu mediul online, psihologii trag un semnal de alarmă cu privire la consumul în exces de tehnologie de către cei mici, dar și de impactul negativ asupra lor.

Citește și: Școala din București în care părinții trebuie să plătească 3.000 de lei de copil pentru renovarea claselor. „Nu sunt fonduri din partea școlii”

Noul an școlar aduce schimbări majore! Toți elevii, părinții și profesorii trebuie să știe ce să nu facă din septembrie

„Ca adulţi rămânem plăcut suprinşi de performanţele la care pot ajunge copiii, însă ignorăm problemele legate de sănătatea mentală şi fizică inclusiv. Pentru că în momentul în care consumăm sau stăm pe gadgeturi, şi poziţia corpului nu este una conformă. Nu suntem atenţi la mediul înconjurător şi la propria persoană şi suntem captivaţi de mediul online”, declară Jeni Chiriac, psiholog.

Telefoanele mobile vor fi interzise și în țări precum Franța, Olanda și Grecia, iar China limitează timpul petrecut pe telefon de către minori.

an școlar 2023-2024
an școlar 2023-2024

„Aş sublinia faptul că şi România interzice în noua lege a educaţiei, care va intra în vigoare din septembrie. Interzice utilizarea la clasă a telefoanelor până la vârsta gimnazială. La liceu rămâne la latitudinea fiecărei şcoli, în funcţie de regulamentul intern pe care şi-l va face. Un pas facem şi noi”, dezvăluie Bogdan Raţiu, profesor de limbă şi literatură română, pentru ALEPH NEWS.

„Elevii se pot concentra mai puţin, iar performanţele lor scad”

, potrivit unui comunicat al guvernului olandez. De altfel, ministrul educației, Robert Djkgraaf, a transmis o scrisoare camerei inferioare a parlamentului olandez în care și-a exprimat speranța îmbunătățirii învățământului.

„Chiar dacă telefoanele mobile sunt aproape împletite cu viețile noastre, ele nu se folosesc în clasă. Aici, elevii trebuie să fie capabili să se concentreze și să aibă suficient spațiu pentru a învăța bine. Telefoanele mobile perturbă acest lucru, știm din cercetări științifice. Trebuie să-i protejăm de asta”, apare în scrisoarea ministrului educației din Olanda, scrie Dutchreview.

Alte articole: În ce condiții vor putea intra părinții în școlile în care învață copiii lor. Ce prevede noua legea a Educației