- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nouă lovitură pentru Simona Halep. Ce sume de bani pierde tenismena pe fondul acuzațiilor de dopaj

11 Aug, 16:00 • Cornel Ghimeșan
Simona Halep așteaptă în continuare verdictul din partea tribunalului Sport Resolutions, după ce a fost testată pozitiv la un test anti-doping efectuat la US Open.
Nouă lovitură pentru Simona Halep. Ce sume de bani pierde tenismena pe fondul acuzațiilor de dopaj

Simona Halep ar putea afla decizia în data de 14 august și din această cauză există posibilitatea să rateze turneul de la US Open, la această ediție fiind puse la bătaie premii-record.

Acuzațiile de dopaj o îngroapă pe Simona Halep, din cauza lor pierde bani frumoși fiindcă lipsește de pe terenul de tenis. Premiile au fost mărite, iar anul acesta se oferă premii de 65 de milioane de dolari la US Open, în creștere cu 8% față de anul trecut.

Citește și Cât costă o noapte de cazare în hotelul Simonei Halep, din Mamaia Nord

Cei care câștigă trofeul la US Open 2023, atât la masculin, cât și la feminin, primesc câte un cec de trei milioane de dolari Mai mult, sportivii care ajung pe tabloul principal al turneului primesc suma minimă de 81.500 de dolari, mai mare cu 44% faţă de ediţia din 2019, când premiul minim a fost de 58.000 de dolari. Cei care vor disputa în primul tur vor primi 22.000 de dolari, iar cei care ajung ăn turul trei vor primi 45.000 de dolari.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a luat decizia, în data de 7 octombrie 2022, să o suspende pe Simona Halep din tenis. Ulterior, în mai 2023, ITIA a transmis că pașaportul biologic al Simonei Halep prezintă unele nereguli.

Halep a fost audiată la Tribunalul Sport Resolutions din Londra, timp de două zile, în luna iunie, iar tenismena și-a expus argumentele în fața Sports Resolutions, serviciu de soluționare a litigiilor în domeniul sportului.

Cât ar mai putea fi Simona Halep suspendată

Simona Halep așteaptă încă decizia în cazul său și nu se știe până când. În regulamentul Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis e precizat un termen vag când vine vorba de timpul de așteptare până la soluționarea unui caz, respectiv, „într-un timp rezonabil”.

Citește și Simona Halep, de la vilă cu piscină la apartament! Suma enormă pe care a plătit-o tenismena pentru achiziția imobiliară de lux

De regulă, în cazuri de genul acesta, pedepsele nu depășesc doi ani. Ele pot fi atacate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care scade pedepsele la jumătate. În cazul tenismenei românce, din pedeapsă i s-ar scădea cele nouă luni de inactivitate, lucru care înseamnă că sportiva ar putea să revină pe terenul de tenis din toamna acestui an.

Ultimul meci oficial pe care l-a jucat Simona Halep a fost cel din 29 august 2022, de la US Open.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult