- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Numărul firmelor cu capital străin înființate în ianuarie-septembrie a crescut cu 32,6%

06 Nov, 17:33 • Bumbeneci Diana
Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în țara noastră a crescut cu 32,6%, în primele 9 luni din 2022.
Numărul firmelor cu capital străin înființate în ianuarie-septembrie a crescut cu 32,6%

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate pe teritoriul țării noastre, în primele nouă luni din 2022, a fost majorat cu 32,6%, comparativ cu perioada similară din 2021, la 5.523 de unități. Datele centralizate au fost prezentate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Numărul firmelor cu capital străin înființate în prima parte a anului a crescut

Toate cele 5.523 de societăți noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 31,027 milioane de dolari. Bilanțul arată că acestea aveau un capital cu 6,2% mai mic față de cel al firmelor înmatriculate în perioada ianuarie-septembrie 2021, de 33,072 milioane de dolari, informează Agerpres.

Mai poți citi: Fără precedent! Cele mai mari bănci din România sunt anchetate de Consiliul Concurenței pentru că ar fi umflat artificial ROBOR!

Numărul firmelor cu capital străin înființate în ianuarie-septembrie a crescut cu 32,6%
Numărul firmelor cu capital străin înființate în ianuarie-septembrie a crescut cu 32,6%

De altfel, în luna septembrie a acestui an, au fost înmatriculate 692 de firme cu participare străină la capitalul social. Analizând pe domenii de activitate, reprezentanții Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) a transmis că cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în luna septembrie în comerțul cu ridicata și amănuntul, repararea auto și moto (26,73% din total), activități profesionale, administrative, științifice și tehnice (21,82%), și transport, depozitare și comunicații (18,35%).

De altfel, la finele celei de-a noua lună a anului, în țara noastră erau 242.370 de societăți cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la 67,005 miliarde de dolari.

Cel mai mare număr de societăți cu participare străină era cu investitori din Italia, respectiv 51.476 (capital subscris de 4,015 miliarde de dolari). De altfel, conform ONRC, cea mai mare valoare a capitalului social vine de la companiile olandeze, respectiv 12,574 miliarde de dolari, în 5.833 de firme.

Ai mai putea citi și: Urmează să plătim prețuri exorbitante pentru 1kg de carne. Avertismentul producătorilor: „Prețul furajelor s-a dublat! Prețurile la carne vor fi draconice”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult