- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Numărul ucrainenilor care trec granițele României crește din nou

30 Nov, 10:25 • Bumbeneci Diana
Poliția de Frontieră anunță un nou bilanț al persoanelor care trec granițele țării. Numărul ucrainenilor care vin în România continuă să crească.
Numărul ucrainenilor care trec granițele României crește din nou

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră anunță că în a doua zi a săptămânii au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, peste 60.500 de persoane. Din numărul total sunt 7.254 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 1,14% faţă de ziua precedentă, anunță Agerpres.

Mai mulți ucraineni la granițele României

Conform unui comunicat de presă transmis în cursul acestei dimineți, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 152.600 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 47.600 de mijloace de transport.

Poliția de Frontieră la granițele României
Poliția de Frontieră la granițele României

„Pe sensul de intrare în România, au fost 60.557 de persoane, dintre care 7.254 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 1,14% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 29.11.2022, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 2.945.803 cetăţeni ucraineni”, precizează Poliţia de Frontieră.

Ai mai putea citi și: Azil pentru Ucraina. MAI anunță câți ucraineni au fugit din calea războiului și au cerut azi în România

De atfel, prin toate punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii de frontieră au reușit să identifice în ultimele 24 de ore nu mai puțin de 40 de fapte ilegale (24 de infracţiuni şi 16 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Nu s-a permis intrarea în ţară a 12 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 13 cetăţeni români, din diferite motive legale.

Ai mai putea citi: Soluții de infrastructură digitală pentru refugiații ucraineni. Românii au prezentat o inițiativă unică la Forumul de Pace de la Paris

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult