- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O companie de IT din Cluj-Napoca se extinde în Statele Unite! Linnify inaugurează noul sediu în Texas

20 Dec, 19:59 • Fundeanu Madalina
Compania de IT Linnify se extinde în Statele Unite, Texas. Acesta este al doilea sediu al companiei, după cel din Cluj-Napoca.
O companie de IT din Cluj-Napoca se extinde în Statele Unite! Linnify inaugurează noul sediu în Texas

Compania de IT din Cluj-Napoca, Linnify, anunță că se extinde internațional, pe piața americană, și inaugurează noul sediu din Austin, Texas, unul dintre hub-urile tehnologice cu o dezvoltare accelerată în ultimii ani. Acesta este al doilea sediu al companiei, după cel din Cluj, potrivit Economedia.

Compania de IT Linnify se extinde în Statele Unite

„Decizia de a ne extinde pe piața din Austin a fost un demers firesc, având în vedere contextul de piață favorabil. Criza din martie 2023 provocată de colapsul Silicon Valley Bank a avut un impact semnificativ asupra întregului ecosistem antreprenorial din Statele Unite, diminuând apetitul pentru risc în sectorul investițional local.

Acesta a fost un motiv în plus pentru noi să ne concentrăm pe gestionarea riscurilor în dezvoltarea de produs, utilizând metodologiile noastre inovatoare de validare”, susține Cătălin Briciu, Co-CEO și Fondator Linnify.

Extinderea Linnify în America a fost consolidată de colaborarea cu Austin Venture Association (AVA), inițiată la începutul anului 2023. AVA este o organizație neguvernamentală ce facilitează dezvoltarea start-up-urilor, creând conexiuni reale între mediul antreprenorial și cel investițional.

Citește și: Auchan va produce energie din surse regenerabile. Retailerul francez instalează panouri fotovoltaice pe 16 hipermarketuri

Compania de IT Linnify
Compania de IT Linnify

„Colaborarea cu Austin Venture Association ne permite să amplificăm impactul abordării noastre bazate pe validare într-un mediu în care ecosistemul start-up-urilor se află într-un proces de dezvoltare tot mai accelerat.

Parteneriatul deschide numeroase oportunități de creștere, permițându-ne să integrăm și să adaptăm gândirea orientată către validare într-un context dinamic și plin de potențial”, a declarat Cătălin Briciu, Co-CEO al Linnify.

„Furnizăm start-up-urilor locale aflate într-o etapă incipientă și de consolidare accesul la informații esențiale și resurse. Programul Business Member Services are exact acest scop: de a oferi valoare adăugată comunității noastre.

Linnify, ca noi membri, vin cu un plan clar de dezvoltare al noilor afaceri, bazat pe date reale din piață, informații esențiale pentru investitorii de capital de risc în vederea deciziilor de finanțare”, declară David Valentino, Director General al Austin Venture Association.

Linnify transmite că s-a implicat anul acesta în multiple programe de suport, incubatoare și acceleratoare, precum Innovation Labs, LevelUP (parte din INNO Accelerator), Startup Reaktor și Global Startup Cities, unde procesul de validare Linnify a fost aplicat parțial sau integral.

Un alt parteneriat strategic precum cel din Austin îl reprezintă parteneriatul de validare cu RubikHub, o organizație care are misiunea de a dezvolta segmentul antreprenorial din România. Astfel, Linnify se va implica activ în programul Scale to USA, venind în sprijinul participanților prin procesul de validare și conexiunile cu mediul de afaceri din Austin.

„Dacă până acum am organizat o serie de evenimente în Austin și am participat în programe de validare naționale în care procesul de validare Linnify a fost integrat, prin implicarea în programul Scale to USA reușim să contribuim activ la lansarea și promovarea start-up-urilor românești promițătoare și validate în mediul investițional din Austin”, a completat Cătălin Briciu, Co-CEO al Linnify.

Linnify este o companie românească fondată în 2016 de Alexandru Bogdan, Răzvan Bretoiu și Cătălin Briciu. În 2023, Cătălin Briciu a fost inclus în topul „30 sub 30” realizat de Forbes. Compania are sediul în Cluj-Napoca și este specializată în soluții IT, având expertiză în dezvoltarea de produse digitale și servicii de validare a ideilor.

Vezi și: Bucureștiul a ajuns din urmă Cluj-Napoca în ceea ce privește chiriile. Specialiștii fac estimări îngrijorătoare pentru 2024