- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O fabrică din Germania angajează români pe bandă rulantă! Unde se află instituția care face sute de angajări

15 Feb, 22:24 • Cornel Ghimeșan
În prezent, o fabrică din Germania, cu sediul în România, specializată în producția de cablaje auto și-a extins operațiunile, în localitatea Bascov, din județul Argeș. Acum, compania se pregătește să facă angajări masive.
O fabrică din Germania angajează români pe bandă rulantă! Unde se află instituția care face sute de angajări

O fabrică din Germania specializată în producția de cablaje auto operează în România și are planuri de angajare pentru o mare parte a populației locale. Această fabrică este situată în localitatea Bascov, în județul Argeș.

Citește și: Date INS: Olanda și Germania, țările de unde România a importat la greu flori și ciocolată în 2023

Producătorul de cabluri pentru industria auto, Leoni Wiring Systems Pitești, care face parte din grupul german Leoni, a anunțat că are disponibile în prezent 165 de locuri de muncă. Majoritatea acestora sunt destinate personalului necalificat necesar pentru asamblarea și montarea pieselor. Conform informațiilor de pe site-ul Agenției Județene Pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Argeș, sunt disponibile 150 de astfel de poziții la fabrica de cablaje din Bascov.

În conformitate cu datele publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor, Leoni Wiring Systems Pitești a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 555,1 milioane de lei și un profit net de aproximativ 18,1 milioane de lei. Compania avea în acel an un număr mediu de 2.536 de angajați.

Leoni a intrat pe piața din România în anul 2000, odată cu inaugurarea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad, conform informațiilor publicate în Ziarul Financiar.

Citește și: Românii se dau drept refugiați de război ucraineni pentru a beneficia de ajutoare sociale în Germania

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult