- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O fermă de struți a însemnat succes garantat pentru un tânăr de doar 20 de ani! Familia sa l-a inspirat!

25 Dec, 15:06 • Oprea Alina
Cum ar fi să Cunoști succesul la o vârstă atât de fragedă, precum cea de 20 de ani? Un tânăr din Vaslui și-a îndeplinit un vis datorită ambiției si perseverenței sale!
O fermă de struți a însemnat succes garantat pentru un tânăr de doar 20 de ani! Familia sa l-a inspirat!

Sebastian Buta este un tânăr de doar 20 de ani care și-a îndeplinit un vis. Acesta spune că dacă vrei sa ai parte de succes, nu trebuie sa mai ții capul în pământ, fiind un lucru foarte important de care este convins. Acest tânăr este student în anul II la Facultatea de Agricultura USV Iași, iar acesta a găsit o soluție total diferită de ferma familiei sale din județul Vaslui.

Acesta s-a gândit la o fermă de struți, pe care a pornit-o chiar anul acesta.

Ai putea fi interesat și de: Ce sfaturi a primit un tânăr pentru a investi cei 3000 de euro economisiți în mod profitabil. „I-aș putea investi în ceva care să nu îmi dea mari bătăi de cap?”

Ambiție și succes în urma unei afaceri cu struți

„Administrez împreună cu familia o fermă vegetală, pe raza comunei Găgești, județul Vaslui. După foarte multe luni în care am studiat despre struți, am constatat că este un business de viitor, cu foarte mari perspective. Afacerea cu struți a început în iarna lui 2023, când am luat hotărârea cu tatăl meu să facem ceva nou. Pentru mine a fost o adevărată provocare, care în prezent a devenit totul: muncă, plăcere, dedicare”, povestește Sebastian Buta, conform celor Comunicate de agro-tv.ro.

Succes cu o ferma de struți
Succes cu o ferma de struți

Viitorul inginer agronom a explicat că această afacere cu struți este una de viitor, care are o piață foarte receptivă.

„Am achiziționat 32 de pui cu vârsta de o lună, la prețul de 120 de euro. Întreținerea este destul de ușoară, doar că până la vârsta de 3 luni necesită o îngrijire mai deosebită și pe tot parcursul vieții trebuie să respecți rețeta de furajare, dacă se dorește un randament maxim. Sunt convins că în 3-4 ani o să realizez tot ce mi-am propus”, a adăugat tânărul fermier, conform sursei citate.

La aproximativ 2,7 m înălțime și cântărind până la 140 kg, struțul este cea mai înaltă și mai grea dintre păsări, având cel mai mare ou. Femelele încep reproducerea la vârsta de doi ani, iar sezonul de reproducere începe în luna martie și durează până în septembrie.

„În timpul sezonului de reproducere, putem colecta de la fiecare familie un ou la 24-48 de ore. Prețul unui ou variază între 80-100 lei și coaja oului 50 de lei, care se folosește pentru decorațiuni. Prețul cărnii variază între 60-100 lei/kg”, a mai spus tânărul vasluian, potrivit celei citate.

O familie reproducătoare costă în medie 2000-2.500 de euro. În viitorul apropiat Sebastian dorește să achiziționeze trei familii reproducătoare și formarea de noi familii din exemplarele pe care le deține.

„Îmi doresc ca în viitorul apropiat să pun în practică toate tehnologiile învățate pe parcursul studiilor. Viitorul sună bine, dacă ai încredere în forțele proprii și faci totul din pasiune”, a spus studentul, conform celei citate mai sus.

Ai putea fi interesat și de: De câți bani are nevoie un tânăr din România pentru un trai decent, în 2024. Salariile oferite de angajatori sunt considerate prea mici