- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O mare companie de software din Marea Britanie se stabilește în România în acest an. 400 locuri de muncă ar putea fi disponibile pentru specialiștii IT

13 May, 08:55 • Lupu Alexandra
The Access Group se pregătește să se stabilească în România. Se așteaptă deschiderea a 400 locuri de muncă pentru specialiștii IT.
O mare companie de software din Marea Britanie se stabilește în România în acest an. 400 locuri de muncă ar putea fi disponibile pentru specialiștii IT

The Access Group este unul dintre cei mai mare furnizori de business management software pentru organizații din Marea Britanie. Grupul a informat că vrea să se extindă în România, datorită evoluției semnificative a operațiunilor și competențelor ridicate de dezvoltare software și suport tehnic regăsite la nivelul României. Așadar, în 2023, 400 de locuri de muncă ar putea fi disponibilizate în Timișoara, pentru specialiștii IT, informează zf.ro.

Locuri de muncă pentru specialiștii IT din România

Centrul Global de Operațiuni va fi lansat în România în 2023, mai exact, în Timișoara. Acest lucru marchează o nouă fază de extindere globală a grupului, ca urmare a investiției de 9.2 miliarde de lire făcută de acționarii Hg și TA Associates în decursul anului trecut. Așadar, 400 de locuri de muncă ar putea fi disponibile în acest an la Timișoara, pentru specialiștii IT din țară.

„The Access Group  îşi va continua dezvoltarea accelerată a operaţiunilor din România pentru a răspunde unei cereri crescute pentru soluţii de dezvoltare şi transformare digitală.

Planurile noastre vizează dublarea numărului de profesionişti în domeniul tehnologiei, până la finalul acestui an. România a fost aleasă ca Global Operations Center EMEA, întrucât am dovedit împreună cu unii dintre cei mai talentaţi ingineri software că suntem un punct de referinţă important în inovaţia digitală”, spune Radu Giju, Managing Director The Access Group România.

Citește și: Toți angajații trebuie să știe! 2023 aduce schimbări majore în contractele de muncă!

Lansarea Centrului Global de Operațiuni din Timișoara va susține tranziția de la o afacere multi-teritorială, la o companie la scară globală. Liderul programului de centre globale de operațiuni relatează că grupul are ambiția de a realiza cât mai multe astfel de centre globale, pentru a oferi management internațional, dar și o infrastructură regională, care să contribuie la creșterea ușoară a grupului.

Specialiști IT
Specialiști IT

Grupul Access și-a început călătoria în România încă din 2018, atunci când a achiziționat Intelligent Software Systems. La acea vreme, compania avea în jur de 100 de angajați. Încă din acel moment, echipele companiei au dezvoltat soluții inovatoare pentru programele Access EarlyPay sau Access Workspace.

„România a fost aleasă ca Global Operations Center EMEA, întrucât am dovedit împreună cu unii dintre cei mai talentaţi ingineri software că suntem un punct de referinţă important în inovaţia digitală.

Considerăm că locaţia şi facilităţile oferite de clădirea UBC 0 ne oferă cel mai bun mediu pentru a atinge toate obiectivele în următoarele etape de dezvoltare ale Access Global Operation Center România.

Am reusit sa cream un brand puternic aici, iar cu aceste noi facilitati vrem sa crestem si mai mult numarul echipelor si sa devenim un angajator preferat in Romania”, spune Radu Giju-Managing Director The Access Group Romania.

Vezi și: Ford Otosan face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile la fabrica din Craiova