- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ford Otosan face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile la fabrica din Craiova

10 May, 13:20 • Lupu Alexandra
Veste uriașă pentru români! Ford Otosan face angajări la noua fabrică din Craiova. Iată care sunt posturile disponibile.
Ford Otosan face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile la fabrica din Craiova

Ford Otosan a anunțat în urmă cu puțin timp că angajează 1.300 de persoane la noua sa fabrică de vehicule și motoare din Craiova. Este prima campanie majoră de angajare la nivel local desfășurată de compania menționată, de la finalizarea transferului de proprietate a uzinei, informează economedia.ro.

Ford Otosan face angajări

Ford Otosan a anunțat că dă startul angajărilor. 1.300 de posturi sunt disponibile la noua fabrică a companiei din Craiova. Noile locuri de muncă sunt necesare pentru susținerea viitoare a dezvoltării producției Ford Otosan în orașul menționat. Capacitatea de producție va crește la 272.000 de vehicule pe an, de la 250.000. Compania vrea să angajeze, în principiu, operatori de producție, dar și experți în inginerie, finanțe și întreținere. Primii noi angajați sunt așteptați să se alăture companiei Ford Otosan la începutul lunii iunie 2023.

Președintele fabricii din Craiova relatează că, odată cu noile posturi libere, compania va ajunge la un număr aproximativ de 6.500 de angajați. Totodată, Müjdat Tiryaki a menționat că mărirea personalului va duce la dezvoltarea unui program de lucru în 3 schimburi. Președintele îi îndrumă pe românii care vor o carieră în industria auto să aplice pentru a obține unul din job-uri.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Metrorex face angajări! Compania de transport caută muncitori necalificați. Ce condiții trebuie să îndeplinești

„Acesta este momentul perfect să te alături și să urmezi o carieră în industria auto și sunt încrezător că împreună cu partenerii noștri, vom reuși să atragem talente noi la Ford Otosan România.

Odată cu adăugarea celor 1.300 de locuri de muncă, vom ajunge la un număr de aproximativ 6.500 de angajați la fabrica din Craiova, ceea ce va asigura un program de lucru în 3 schimburi, mai târziu în acest an”, a declarat Müjdat Tiryaki.

Ford Otosan
Ford Otosan

Ford Otosan a preluat fabrica din Craiova în iulie 2022. Compania a anunțat anul trecut o investiție de 490 milioane de euro la locația respectivă, a cărei implementare a început anul trecut și ține până în 2024, pentru a sprijini lansarea următoarei generații a modelului Courier și procesele de inginerie a acestuia. Societatea va aduce noua generație Courier, care va intra în producție în acest an. De asemenea, modelul Puma, cel mai bine vândut de companie, va beneficia de o versiune complet electrică din 2024, care va fi produsă la fabrica din România.

Citește și: Companiile aeriene din România dau startul la angajări. Mii de posturi disponibile pentru români