- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă alertă MAE. Românii din această țară sunt sfătuiți să părăsească urgent țara

22 Oct, 08:57 • Stefan Simion
Alertă MAE. Românii din Liban, sfătuiţi să părăsească de urgenţă ţara.
O nouă alertă MAE. Românii din această țară sunt sfătuiți să părăsească urgent țara

După ce Israel și Egipt au fost declarate din nou locuri nesigure, acum, Ministerul Afacerilor Externe reactualizează lista zonelor de risc și emite o alertă de călătorie de  urgență pentru Liban. Persoanele care intenționează să călătorească acolo sunt sfătuite să anuleze imediat călătoria, iar cei care se află în această țară, în zona de sud, sunt sfătuiți să părăsească locul de urgență.

Alertă MAE pentru Liban

Alertă de la Ministerul Român de Externe. Autorităţile din ţara noastră recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului, având în vedere confruntările armate din zona de frontieră libanezo-israeliană.

Cetăţenii români care se află în Republica Libaneză pot solicita asistenţă Ambasadei României la Beirut.

Tot pe această temă: O nouă alertă de călătorie pentru români. Ministerul de Externe a emis avertizare de urgență

Alertă de călătorie în Liban
Alertă de călătorie în Liban

„În contextul deteriorării situației de securitate din regiune. A fost actualizat avertismentul de călătorie pentru Republica Libaneză, disponibil pe site-ul ministerului. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului, regiunea din sudul râului Litani, având în vedere confruntările armatei recente din zona de frontieră libaneză-israelian. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea tuturor călătoriilor în Liban, iar cetățenilor care se află deja în Liban, evaluarea cu responsabilitatea necesității rămânerii pe teritoriul acestui stat”, a declarat Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetățenilor români care călătoresc în străinătate aplicaţia pentru telefoane mobile inteligente „Călătoreşte în siguranţă”. Aplicaţia se înscrie în strategia MAE de diversificare a serviciilor consulare şi a mijloacelor de comunicare cu cetăţenii români.

„Călătoreşte în siguranţă” permite cetățenilor români:

  • ​să afle informaţii despre ţara de destinaţie: condiţii, recomandări şi alerte de călătorie, misiuni diplomatice româneşti în ţara în care călătoresc;
  • să poate fi alertați în cazul în care apar situații speciale în țara în care se află;
  • să poată alerta cea mai apropiată misiune a României în caz de urgență;
  • să afle rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente (accident, îmbolnăvire, pierdere de acte etc.) sau alte informaţii utile.

Ai mai putea citi și: Meteo de weekend. Iată cum va fi vremea sâmbătă și duminică, 21-22 octombrie. Temperaturi ieșite din comun în cea mai mare parte a țării

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult