- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă atenționare MAE! Iată ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în această țară!

07 Dec, 12:03 • Oprea Alina
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) emite o nouă atenționare! Cei care au intenția de a tranzita Republica Polonă, auoritățile locale au comunicat prelungirea controalelor la frontieră până la data de 2 ianuarie 2024!
O nouă atenționare MAE! Iată ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în această țară!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut public un anunț conform căruia emite o nouă atenționare. Astfel, oricine intenționează să tranziteze sau să se deplaseze dinspre sau înspre Republica Polonă prin trecerea frontierelor cu Republica Slovacia, trebui să știe că autoritățile locale au prelungit perioada controalelor la frontiera terestră, până la data de 2 ianuarie 2024. Acest lucru produce o creștere a timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

Ai putea fi interesat și de: Vești noi despre buletinele milioanelor de români. Ministerul Afacerilor Interne face anunțul cu privire la schimbarea cărților de identitate

Atenționare MAE!

În Republica Polonă sunt operaționale doar câteva din punctele de trecere de frontieră. Astfel, sunt nouă puncte de trecere rutieră, trei puncte de trecere feroviară, zece puncte de trecere a frontierei pentru pietoni, care sunt destinate exclusiv cetățenilor Uniunii Europene și membrilor de familie ai acestora, iar aici avem în vedere soțul/soția sau minorul aflat în întreținere, conform celor transmise de MAE prin intermeidul unui comunicat de presă, conform celor comunicate de ziuaconstanța.ro.

Atenționare MAE
Atenționare MAE

Potrivit MAE, în Republica Polonă sunt operaţionale 9 puncte de trecere rutieră, 3 puncte de trecere feroviară, 10 puncte de trecere a frontierei pentru pietoni, destinate exclusiv cetăţenilor UE şi membrilor de familie ai acestora (soţ/soţie, minor aflat în întreţinere).

”Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: (+48) 226283156, (+48) 226222570 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Polonă: (+48) 694486683)”, menţionează comunicatul oficial al MAE, conform ziare.com.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet: https://www.gov.pl/web/mswia, https://www.strazgraniczna.pl/, https://varsovia.mae.ro/, https://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, arată ministerul.

Ai putea fi interesat și de: Proiect OUG. Indemnizațiile pentru demnitari cresc, iar profesorii primesc 20%, în două etape. Iată ce se întâmplă cu sporurile și angajările la stat în 2024