- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești noi despre buletinele milioanelor de români. Ministerul Afacerilor Interne face anunțul cu privire la schimbarea cărților de identitate

24 Oct, 13:35 • Fundeanu Madalina
Ministerul Afacerilor Interne a oferit informaţii noi despre emiterea aşteptatelor şi controversatelor buletine cu cip. Românii mai au de aşteptat până să aibă noile cărţi de identitate.
Vești noi despre buletinele milioanelor de români. Ministerul Afacerilor Interne face anunțul cu privire la schimbarea cărților de identitate

Potrivit celor mai recente informații transmise de HotNews.ro

, Ministerul Afacerilor Interne a făcut publice noi informaţii în ceea ce privește emiterea mult aşteptatelor şi controversatelor buletine ce includ cip.

Când vom intra în posesia noilor buletine cu cip?

Imprimeria Națională anunță că tocmai a pierdut definitiv în instanță un proces și trebuie să reanalizeze ofertele de la una din licitațiile necesare emiterii cărților electronice de identitate. Prin urmare, românii mai au ceva de aşteptat până să intre în posesia modernelor buletine.

​Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu mai poate transmite concret nicio estimare în ceea ce privește momentul începerii emiterii cărţii electronice de identitate în Bucureşti, respectiv, la nivel naţional, au declarat oficialii Ministerul Afacerilor Interne pentru sursa citată anterior.

Practic, totul se află în strânsă legătură cu procedurile de achiziţie publică derulate de Imprimeria Națională, în care sunt întâmpinate diverse întârzieri, atât în livrarea de cipuri, cât și cu un proces pierdut în instanță.

buletine cu cip
buletine cu cip

Te-ar mai putea interesa și: Buletinele cu CIP gratuite vor întârzia. Ce metodă abordează românii care nu vor să fie în pas cu moda

Emiterea buletinelor electronice  în Bucureşti, respectiv, la nivel naţional, este influenţată, în prezent, de stadiul licitaţiei pentru infrastructura PKI şi de întârzierile apărute în livrarea de către furnizor a cip-urilor (modelul nou) prevăzute în Acordul cadru încheiat la data de 28 februarie 2023 de către Compania Naţională «Imprimeria Naţională» – S.A.

În situaţia în care, până la finalul lunii aprilie 2024, se vor finaliza procedurile de achiziţie publică derulate de Compania Naţională «Imprimeria Naţională» – S.A., nu vor fi afectate ţintele stabilite inițial.”, au declarat oficialii MAI pentru sursa citată.

Este important de amintit că ţintele stabilite inițial la care se referă Ministerul Afacerilor Interne sunt cele legate de investiția care are finanțare în PNRR pentru cărțile electronice de identitate.

Rămâne de văzut dacă România va pierde sau nu banii disponibili în PNRR pentru implementarea cărții electronice de identitate. De asemenea, la rândul ei, Imprimeria Națională trebuie să se lămurească privind situația cu cele două licitații necesare emiterii cărților electronice de identitate la nivel național.

Citește mai multe știri: Buletine electronice! În ce țară se vor emite actele de identitate pe telefon cu aceeași valabilitate ca documentul în format fizic