- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă avertizare OMS. Cazurile de boli cronice se vor înmulți. Iată care este cauza

19 Oct, 19:00 • Bumbeneci Diana
Organizația Mondială a Sănătății anunță că în viitorul apropiat, numărul pacienților cu boli cronice va crește alarmant. Motivul? Este unul anunțat de ani la rând, însă ignorat de populație.
O nouă avertizare OMS. Cazurile de boli cronice se vor înmulți. Iată care este cauza

OMS anunță populația că există un risc foarte mare de creștere a numărului cazurilor de persoane cu boli cronice. Acest lucru urmează să se întâmple, conform specialiștilor, deoarece oamenii nu mai practică exerciții fizice, iar acest lucru dăunează grav sănătății.

OMS, față în față cu o nouă alertă

Conform OMS, se pare că milioane de oameni din lumea întreagă nu fac exerciții fizice suficiente și acest fenomen ar putea avea consecințe devastatoare în anii următori.

În perioada de 10 ani dintre 2020 și 2030, un număr suplimentar de aproximativ 500 de milioane de persoane din lumea întreagă vor dezvolta boli grave. Este vorba despre boli cardiace, obezitate, diabet, depresie, demență și alte afecțiuni cauzate de absența exercițiilor fizice, a anunțat OMS într-un raport publicat miercuri.

Te-ar mai putea interesa și: Greta Thunberg renunță la celebritate. „Este timpul să înmânez microfonul”

O nouă avertizare OMS. Cazurile de boli cronice se vor înmulți. Iată care este cauza
O nouă avertizare OMS. Cazurile de boli cronice se vor înmulți. Iată care este cauza

În acest context, Organizația Mondială a Sănătății recomandă cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână pentru persoanele adulte, cu scopul de a preveni apariția unor astfel de boli. Peste un sfert (27,5%) din populația lumii nu respectă recomandarea OMS. Acest fenomen este de două ori mai grav în țările cu venituri mari (36,8%) decât în țările cu venituri mici (16,2%).

Nu este neapărată nevoie ca oamenii să se angajeze în activități fizice precum jogging și cursuri de fitness în săli sau asociații specializate pentru a se păstra într-o bună formă fizică, a precizat OMS. Mersul pe bicicletă și mersul pe jos în ritm alert pot să contribuie și ele la o bună formă fizică și la antrenamentul corect al inimii.

Mai mult, conform estimărilor făcute de OMS, tratamentele medicale de care vor avea nevoie cei 500 de milioane de oameni care riscă să se îmbolnăvească din cauza absenţei exerciţiilor fizice vor costa omenirea aproximativ 27 de miliarde de dolari. Acest lucru a fost confirmat de Fiona Bull, directoarea departamentului de activitate fizică din cadrul OMS. Această sumă ar putea fi folosită pentru a pregăti 100 de milioane de medici, așadar, oamenii încă mai au timp să își protejeze sănătatea.

Ai mai putea citi: Ministrul Muncii anunță câți ucraineni au reușit să se angajeze în România, de la debutul războiului și până în prezent

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult