- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă finanțare record pentru A7! 600 milioane euro pentru sectorul Ploieşti – Paşcani

26 May, 19:26 • Bumbeneci Diana
Un nou sector din A7 primește finanțare. România şi Banca Europeană de Investiţii au aprobat memorandumul care prevede investiția în valoare de 600 milioane euro.
O nouă finanțare record pentru A7! 600 milioane euro pentru sectorul Ploieşti – Paşcani

Guvernul a luat act, în cursul zilei de azi, de un memorandum care prevede aprobarea negocierii contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 600 milioane euro, pentru susţinerea proiectului Autostrada A7 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă – şi a semnării acestuia; acordarea împuternicirii de semnare ministrului finanţelor.

O nouă finanțare record pentru A7

Implementarea investiţiei este asigurată prin CNAIR. Proiectul ar trebui să fie finalizat până în 2025. Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 600 milioane euro, este destinat sprijinirii realizării unor secţiuni din cadrul autostrăzii A7 în lungime de 319 km (sectorul Ploieşti – Paşcani), arată comunicatul de presă al Guvernului.

Vezi și: Nod rutier de dimensiuni enorme între autostrăzile A7 și A8. Va muta un întreg drum județean

Autostrada Moldovei A7
Autostrada Moldovei A7

Valoarea totală estimată a proiectului este de 6,716 milioane euro (cu TVA), alocarea aferentă din PNRR fiind în sumă de 1,949 miliarde euro. Diferenţa, până la concurenţa valorii totale, urmează a fi acoperită de la bugetul de stat, împrumutul în valoare de 600 milioane euro vizând acoperirea parţială a acestei contribuţii a bugetului de stat.

Data limită de tragere a Imprumutulul, aşa cum a fost convenită luând în considerare inclusiv politica BEI, este de 4 ani de la data semnării contractulul de finanţare. Împrumutul va fi tras în maximum 20 transe, fiecare în valoare de min. 30 milioane euro, mai indică sursa citată.

Ai mai putea citi și: VIDEO. Moment istoric în România. Primul tronson din Autostrada Pitești-Sibiu, deschis de astăzi traficului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult