- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă formă de escrocherie face victime în mediul online! Un român a pierdut o mulțime de bani după ce a vrut să o ajute pe „Jennifer Lopez”

19 May, 16:11 • Fundeanu Madalina
Un nou tip de escrocherie circulă pe internet. Hoții pretind că sunt celebrități care au nevoie de ajutor pentru a vă fura banii.
O nouă formă de escrocherie face victime în mediul online! Un român a pierdut o mulțime de bani după ce a vrut să o ajute pe „Jennifer Lopez”

O nouă formă de escrocherie circulă în mediul online, în care hoții pretind a fi celebrități internaționale pentru a cere bani de la diferite persoane. De curând, un cetățean român a căzut în plasa acestei înșelătorii, în care o persoană a pretins că este Jennifer Lopez și a solicitat bani pentru un presupus bilet de avion într-o situație de urgență, conform știripesurse.ro.

Un nou tip de escrocherie circulă pe internet: hoții pretind că sunt celebrități și au nevoie de bani

Astfel, escrocul a contactat cetățeanul român pretinzând că este Jennifer Lopez, care se află într-o situație de urgență în Kabul, și a cerut bani pentru un bilet de avion către Germania. După ce s-a văzut cu banii în cont, escrocul a continuat să ceară și alte sume, folosindu-se de pretextul călătoriei și al unei situații de urgență pentru a câștiga încrederea victimei.

Victima escrocheriei, având îndoieli cu privire la autenticitatea biletului, a cerut ajutorul Trouble Flight pentru a verifica legitimitatea acestuia. Operatorul Trouble Flight a înțeles despre ce escrocherie este vorba și a ajutat clientul să înțeleagă că este o minciună.

Această escrocherie evidențiază modul în care hoții pot utiliza identități false și povești emoționante pentru a înșela persoane ușor de păcălit. Oamenii sunt sfătuți să fie atenți în cine au încredere și să ia măsuri de precauție pentru a evita astfel de situații.

Ai putea citi: O nouă înşelătorie face victime în România. Cum sunt păcăliți oamenii să plătească pentru colete pe care nu le-au comandat

escrocherie pe internet
escrocherie pe internet

Cum să eviți escrocheriile

Verificați sursele

: Celebritățile sau organizațiile renumite nu vor contacta niciodată direct pe cineva pentru a solicita bani. Verificați autenticitatea oricăror solicitări înainte de a trimite bani.

Consultați experții: În situația în care aveți îndoieli cu privire la autenticitatea unei solicitări de bani, consultați un expert sau o companie de încredere.

Protejați-vă informațiile personale: Nu dezvăluiți informații personale sau financiare cu persoane necunoscute sau neconfirmate.

Fiți sceptici: Fiți sceptici față de poveștile prea bune pentru a fi adevărate sau de situațiile de urgență neașteptate. Tâlharii folosesc de cele mai multe ori presiunea timpului pentru a vă manipula.

Raportați incidentele: Dacă suspectați că ați fost victima unei înșelătorii, contactați imediat autoritățile locale și raportați incidentul la numărul de urgență 112.

Educați-vă: Informați-vă corect despre metodele comune de escrocherie și împărtășiți aceste informații cu familia și prietenii pentru a-i proteja.

Pentru că aceste tipuri de înșelătorii devin tot mai întâllnite, publicul este îndemnat să fie mai atent și precaut. Rețineți că celebritățile precum Jennifer Lopez nu au nevoie de banii dumneavoastră. În caz de probleme, apelați la 112.

Vezi mai multe știri: Cea mai nouă metodă de înșelătorie online. Avertismentul Poliției Române. Iată la ce să aveți grijă când navigați pe internet