- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă formă de fraudă pe WhatsApp. Infractorii cibernetici au reapărut în peisaj!

22 Dec, 15:16 • Oprea Alina
Românii trebuie să aibă grijă la ce numere de telefon răspund de acum înainte pe WhatsApp. Infractorii cibernetici au revenit pe „piață”, iar aceștia aia așteaptă să „câștige” niște bani!
O nouă formă de fraudă pe WhatsApp. Infractorii cibernetici au reapărut în peisaj!

S-a anunțat a fi o nouă escrovherie care circulă pe platforma WhatsApp, iar românii sunt deja vizai. Unul dintre ei a avertizat pe platforma TikTok, cu privire la o schemă de înșelăciune în plină desfășurare. A fost obervată cea mai recentă dintre aceste fraude, care a atras atenția utilizatorilor de WhatsApp, care a fost adusă în discuție pe platforma TikTok.

Totul începe cu un simplu semn de salut din partea cestor infractori, aparent nevinovat, prin WhatsApp, bineînțeles aparținând unui număr necunoscut, provenind dintr-o țară africană. Oamenii sunt păcăliți că potcâștiga bani ușor.

Fraudă WhatsApp
Fraudă WhatsApp

Escrocheria începe prin propunerea unui „business” în care persoana este rugată să dea like-uri unor videoclipuri de pe YouTube.

După ce cel vizat acceptă și urmează pașii, escrocii solicită detalii personale, precum numărul de cont bancar și numele, pretextul fiind strând legat de faptul că vor recompensa utilizatorul pentru implicare. Suma care este transferată este o sumă mică de bani, în general, între 20 și 30 de lei, pentru a câștiga încrederea victimei, potrivit Antena 3.

Ai putea fi interesat și de: Escrocherie uriașă în numele eJobs, mai mulți români au fost sunați din străinătate. Platforma de recrutare trage un semnal de alarmă: „Tentativă de fraudă internațională”

Escrocherie pe WhatsApp

„Mulți cad în capcana aceasta.

„Și ei chiar te recompensează pentru că au ajuns la un alt nivel și escrocheriile astea. Îți transferă banii respectivi și culmea dacă vă vine să credeți e că abia apoi urmează jocul adevărat. În sensul că mulți CAD în capcana aceasta considerând că „bă uite mă o firmă serioasă care ne-a plătit ca să dăm niște like-uri”, a scris Aurelian Săndulescu, pe TikTok, potrivit stiridiaspora.ro.

Ideea principală este aceea că întreaga înșelătorie începe abia mai târziu, când aceștia propun utilizatorului să intre într-un grup. ACestuia i se promit câștiguri promițătore în schimbul unei taxe de intrare.

„Pentru a intra în grupul respectiv care îți aduce niște câștiguri substanțiale trebuie să plătești o taxă care înseamnă intrarea și cu promisiunea că dacă investești niște bani vei câștiga un procent, în funcție de cât ai băgat tu acolo la la ei.

WhatsApp
WhatsApp

Și după ce faci plățile respective considerând că ‘uite-mă cum ei m-au plătit mă și au fost oameni’, mai mult decât atât îți și arată niște dovezi a unor plăți făcute până atunci astfel încât să te convingă. Și probabil mulți cad în capcana asta. Dar odată ce le-ai plătit banii, ce se întâmplă? Îți blochează numărul și mai ia legătura cu ei dacă poți.”, avertizează acesta, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Alertă de la Casa de Pensii! Frauda care vizează toți pensionarii. Taxa de 1.000 de lei, noua escrocherie