- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă întrunire PSD-PNL. Se decide lista finală pentru alegerile la Primăria Capitalei

18 Mar, 08:11 • Bumbeneci Diana
Liderii coaliţiei se reunesc pentru a decide opțiunea pentru Primăria Capitalei. Ce nume sunt vehiculate la alegerile din 2024.
O nouă întrunire PSD-PNL. Se decide lista finală pentru alegerile la Primăria Capitalei

Liderii PSD și PNL se reunesc din nou pentru a lua o decizie privind candidatul la Primăria Capitalei. Lista cu nume vehiculate pentru alegerile care vor marca scena politică din România.

PSD și PNL, decizia finală pentru alegerile din București

Liderii PSD și PNL se reunesc pentru a lua o decizie privind candidatul la Primăria Capitalei. La ședința anterioară, care a avut loc joi, nu a fost luată o hotărâre, însă s-a stabilit susținerea unor candidați comuni la sectoarele din București.

Liderii PSD și PNL urmează să stabilească dacă vor propune candidat comun sau candidați separați pentru Primăria Capitalei. Printre numele vehiculate pentru a candida din partea ambelor partide, PSD și PNL, se numără cel al medicului Cătălin Cîrstoiu și al arhitectului Tiberiu Florescu.

Citește și: Vasile Dîncu dezvăluie culisele discuțiilor Coaliției pentru Primăria Capitalei: Cine sunt posibilii candidați și strategiile partidelor pentru alegerile locale

Amintim că cele două formațiuni nu au ajuns, joi, la un consens referitor la candidatul pentru Primăria Capitalei. Liderii PSD și PNL vor participa însă împreună la alegerile din cele 6 sectoare.

Până în prezent însă, în ciuda numeroaselor discuții, nu se cunosc numele candidaților la sectoarele 1, 2 și 5. Robert Negoiță (sectorul 3), Daniel Băluță (sectorul 4) și Ciprian Ciucu (sectorul 6) vor fi susținuți de ambele partide. Social-democrații „nu îl susțin pe Cristian Popescu Piedone sub nicio formă” pentru Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu, despre alegerile din București
Marcel Ciolacu, despre alegerile din București

„Sunt mai mulţi candidaţi şi abordările sunt total…Chiar dacă avem o abordare separată PSD are candidat pe doamna Gabriela Firea şi avem deja creionat programul administrativ pentru Bucureşti. Dacă avem o abordare comună vom avea alt candidat care să fie compatibil cu cele două electorate. Nu avem o alianţă de stânga sau o alianţă de dreapta. Ce vă pot cu certitudine, atât Partidul Social Democrat, cât şi Partidul Naţional Liberal, nu vor susţine candidatura domnului Piedone. Cu alte cuvinte, vom avea candidaţii noştri sau candidatul nostru comun”, a explicat Marcel Ciolacu, duminică.

El a fost întrebat dacă luni este întâlnirea decisivă în coaliţie pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei.

Nu am stabilit. Domnul Nicolae Ciucă este acum pe avion. Presupun că după emisiunea dumneavoastră o să stabilesc cu dânsul exact când vom avea coaliţia mâine sau poimine. Dar cu toţii avem în acest moment măsurătorile şi alternativele pentru a lua o decizie. Şi cu certitudine vom lua o decizie”, a mai precizat liderul PSD.

Ai putea citi: Cine este Ramona Chiriac, femeia care deschide lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult