- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este Ramona Chiriac, femeia care deschide lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare

11 Mar, 22:21 • Bumbeneci Diana
Încep marile anunțuri pe scena politică din România! Ramona Chiriac deschide lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare.
Cine este Ramona Chiriac, femeia care deschide lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare

Ramona Chiriac este cea care va deschide lista la europarlamentare din partea alianței PSD-PNL. Iată cine este femeia care va da șansa României să fie câștigătoare la alegeri.

Ramona Chiriac deschide lista pentru europarlamentare

„Consultând cifrele, coaliția merge bine, dar candidații fiecărui partid nu reușesc să aducă și din bazinul electoral local al celuilalt partid și atunci direcția va fi să mergem cu candidați separați.

În acest moment, peisajul este foarte complicat.

Am decis ca în deschiderea listelor la europarlamentare să fie făcute de Ramona Chiriac, șefa Comisiei Europene în România.

A fost de acord cu propunerea noastră. Pentru Capitală, prima opțiune rămâne Gabriela Firea”, a spus Lucian Romașcanu, senator PSD.

Întrebat în ce grup parlamentar va merge Corina Chiriac, senatorul PSD a spus:

„Nu este hotărât la acest moment la ce grup parlamentar va merge.

Este candidat independent pe această listă. Venim cu o listă de parlamentari deschisă de un om extrem de profesionist pe acest domeniu.

Ramona Chiriac are treaba cu Europa și cred că lumea va înțelege acest lucru.

Nu rata în acest context și: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, anunțul alegerilor 2024: „Avem un candidat comun”

Lucian Romașcanu, despre Ramona Chiriac
Lucian Romașcanu, despre Ramona Chiriac

Ciolacu, despre candidatura unei femei la alegeri

Premierul Marcel Ciolacu și-a prezentat, de mai multe ori, dorința de a sprijini o femeie la alegerile ce vor avea loc anul acesta. Șeful Executivului a explicat că își dorește ca la alegeri lista să fie deschisă de o femeie, ceea ce se și întâmplă în aceste momente.

„E normal. Îmi doresc să fie o doamnă. Dacă doamnele ar fi încurajate mai mult, economia ar crește cu 25%. Doamnele ar trebui să se implice mai mult în politică. Venim dintr-o educație comunistă, este un trend european și eu consider că dacă avem o listă comună, prima să fie o doamnă, se închide și o discuție dintre PNL și PSD. Este o decizie politică, urmează în perioada următoare să hotărâm”, a spys premierul Marcel Ciolacu.

Citește mai mult pe această temă aici: LIVE. Marcel Ciolacu, primele declarații oficiale privind alegerile 2024 și deciziile Guvernului privind pensiile și salariile românilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult