- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă investiție la Gara de Nord. Panouri digitale de informare pentru traseele STB, montate în punctele importante ale clădirii

06 May, 11:48 • Adrian Popovici
Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat că în Gara de Nord au fost instalat un sistem digital care le permite celor care ajung în acest nod feroviar să obțină informațiile de care au nevoie pentru a călători prin București.
O nouă investiție la Gara de Nord. Panouri digitale de informare pentru traseele STB, montate în punctele importante ale clădirii

Vești bune pentru românii care călătoresc prin țară și ajung în Gara de Nord. Mai exact, aceștia vor avea acces la toate informațiile necesare pentru continuarea călătoriei lor în București. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni că sistemul digital de informare a fost extins, astfel încât panourile digitale sunt amplasate atât în zona Biroului de Informații, cât și la fiecare ieșire. Acest lucru ar trebuie să le ușureze drumul prin București celor care aleg să călătorească cu trenul, oferindu-le o posibilitatea de a avea un acces facil la informațiile de care au nevoie, transmite News.ro.

„Extindem sistemul digital de informare pentru călători şi în Gara de Nord, principalul punct feroviar de intrare şi ieşire din Capitală”, a transmis primarul Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a adăugat că cei care ajung în Gara de Nord vor avea acces la toate informațiile de care au nevoie pentru a-și continua călătoria în Capitală. Cu ajutorul panourilor digitale plasate strategic în zonele cheie ale gării, precum Biroul de Informații și punctele de ieșire, călătorii pot obține detalii cruciale despre traseele pe care le pot urma.

În plus, după cum precizează edilul, aceste panouri digitale oferă și informații precise despre timpul rămas până la sosirea și plecarea trenurilor din Gara de Nord.

Te-ar putea interesa și: Gara de Nord va arăta ca în filmele SF! Anunțul uriaș făcut de CFR SA

O investiție masivă în Gara de Nord

Trebuie precizat că la începutul acestui an, CFR SA a inițiat un proiect impresionant, în valoare de peste 471 milioane de lei (aproximativ 95 milioane de euro), fără TVA, finanțat în cadrul Programului Operațional Transport (POT), pentru a începe lucrările de modernizare de la Gara de Nord din București. Compania de stat a transmis documentația necesară pentru licitația contractului de proiectare și execuție care vizează prima etapă a modernizării Gării de Nord către Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

„Prin această investiţie se doreşte transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar şi într-o zonă comercială atractivă a Capitalei. Lucrările vizează inclusiv amenajarea spaţiilor destinate serviciilor pentru călători, asigurarea facilităţilor pentru persoanele cu dizabilităţi, crearea unor spaţii verzi centrale, a unei zone moderne de aşteptare şi de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit, montare unor sisteme noi de ventilaţie şi de încălzire, modernizarea sistemului de iluminat”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Citește și: Lucrările de modernizare de la Gara de Nord au fost câștigate de o firmă cu 35 de angajați. Ce s-a întâmplat cu contestațiile pentru contractul de 420 milioane de euro

Tags: