- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă investiție masivă a fraților Pavăl. Proprietarii Dedeman au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova

24 Apr, 13:29 • Fundeanu Madalina
Noua investiție gigant a fraților Pavăl. Proprietarii Dedeman sunt acum singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul logistic de 54.000 de mp la Craiova.
O nouă investiție masivă a fraților Pavăl. Proprietarii Dedeman au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova

Frații Pavăl au dat lovitura cu o nouă investiție masivă. Proprietarii gigantului Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul logistic de 54.000 de mp în Craiova, potrivit informațiilor transmise de Economica.net.

Frații Pavăl au devenit singurii acționari ai proiectului-mamut de la Craiova

Inițial, Pavăl Holding a preluat de la Element Invest Partners un procent de 30% din părțile sociale ale firmei Asset Proiect Craiova, denumită inițial ELI 4 Craiova, prin care urma să fie construit proiectul logistic din apropierea fabricii Ford Otosan, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.

Anterior, acționarii Element Invest Partners au fost Element Investments (45%), deținută de Ionuț Dumitrescu, DGM Invest Holdings (25%), deținută de Dan Marchievici, Blackstone Development (25%), deținută de Bogdan-Paul Macovei și Lucian Crăciun și Eusebiu Mihail Simniceanu (5%), potrivit datelor consultate de sursa citată în platforma Termene.ro.

Când s-au alăturat frații Pavăl în proiectul de la Craiova

Frații Pavăl s-au asociat în anul 2019 cu Ionuț Dumitrescu în această firmă pentru a elabora un parc logistic format din trei clădiri cu un suprafață închiriabilă de 54.000 de mp.

Mai târziu, în 2021, Ionuț Dumitrescu a atras un nou investitor în parcurile industriale dezvoltate sub brandul ELI Park. Mai exact, este vorba de Sacha Dragic, cel care a fondat Superbet.

Ai mai putea citi și: Made in Romania devine BVB Arena. Bursa de Valori București anunță lansarea ediției din 2024 a programului dedicat promovării companiilor românești

Frații Pavăl
Frații Pavăl

În trecut, Frații Pavăl au mai investit alături de Ionuț Dumitrescu în proiectul ELI Park 1 aflat în apropierea Bucureștiului, care a fost vândut sud-africanilor de la Fortress.

De asemenea, proprietarii uriașului Dedeman au mai fost asociați cu Ionuț Dumitrescu și în firma ELI 6, prin care se urmărea dezvoltarea unui proiect logistic la Băcău, din care frații Pavăl au ieșit în 2022.

Schimbări pentru clienții Dedeman

În acest an. frații Pavăl au în plan un nou concept care va crea sute de locuri de muncă și care se dorește o concurență pentru Ikea.

Mai exact, în comuna Dumbrăvița se deschide un nou magazin, cel mai modern din toate cele care există până acum. Se află la periferia Timișoarei, acesta nu doar că va fi util din punct de vedere economic, dar va crea și foarte multe locuri de muncă.

Noul magazin va fi construit pe un teren care, inițial, a fost destinat construcției de blocuri.

Vezi și: Hidroelectrica, anunț de interes pentru toți clienții! Perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie 2024