- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă lovitură pentru români! Cresc facturile la energie electrică începând cu ianuarie 2024

04 Jan, 09:28 • Bumbeneci Diana
Cresc facturile la energie electrică! Românii vor fi nevoiți să plătească mai mult chiar de luna aceasta.
O nouă lovitură pentru români! Cresc facturile la energie electrică începând cu ianuarie 2024

Facturile românilor la energie electrică devin din ce în ce mai mari, iar motivul este creșterea tarifelor de distribuție şi transport. Luna ianuarie nu vine cu vești bune în acest context, deoarece românii au fost informați deja că vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru energia electrică.

Cresc facturile la energie electrică

Compania avansează acum un preț al energiei electrice, care include tariful de transport, pentru o perioadă contractuală de 12 luni, de 0,28 lei/kWh, în loc de 0,25 lei/kWh.

Media creșterilor de preț, conform ANRE, este de 3,4% pentru operatorii de distribuție energie electrică, iar pentru operatorul de transport cu 1,50%.

Pentru anumite zone de distribuție majorările pot ajunge la aproximativ 6%.

De exemplu pentru o creștere de 5 la sută a tarifului, la un consum de 150 de kw, vom plăti după majorare 39 de lei, deși până acum plăteam 37,5 lei.

Vezi și: Jobul de quality analyst cu o limbă străină a cucerit românii pe final de 2023. Cum te poți angaja pe bani frumoși

facturi energie electrica
facturi energie electrica

La rândul lor, distribuitorii susțin că este nevoie de creșterea tarifelor pentru a îmbunătăți rețelele.

Valabilitatea voucherelor pentru energie electrică a fost prelungită în 2024

Ministrul Proiectelor europene, Adrian Câciu, a confirmat că toate persoanele care beneficiază de vouchere de energie se vor bucura de o prelungire a perioadei în care pot face plata facturilor.

În acest sens, valabilitatea voucherelor pentru energie a fost prelungită până în 31 martie 2024, față de 31 decembrie 2023, cum era inițial.

„Veste bună pentru cei care sunt beneficiari ai voucherelor pentru energie: am prelungit valabilitatea până la 31 martie 2024, așa cum anunțasem, am formalizat această măsură, astfel încât beneficiarii, gospodăriile vulnerabile, să poată să plătească facturile la energie cu aceste vouchere până la 31 martie 2024.

Termenul inițial era 31 decembrie 2023″, a anunțat ministrul Adrian Câciu.

Acesta a precizat că prelungirea valabilității acestor vouchere de energie a fost aprobată în urma unor consultări cu Comisia Europeană.

Poți citi azi și: Se schimbă radical vremea după Anul Nou. Meteorologii anunță o nouă prognoză pentru 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult