- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă scumpire la benzină și motorină. Cât costă carburanții astăzi, 15 august. Lovitură pentru șoferi!

15 Aug, 10:00 • Lupu Alexandra
Preț carburanți 15 august. Șoferii vor avea o surpriză la pompă.
O nouă scumpire la benzină și motorină. Cât costă carburanții astăzi, 15 august. Lovitură pentru șoferi!

Lovitură pentru șoferi: carburanții s-au scumpit din nou astăzi, 15 august, informează economedia.ro. Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit benzina și motorina cu încă 6 bani pe litru.

Cât costă carburanții astăzi

Petrom a scumpit carburanții cu încă 6 bani pe litru în această dimineață. Pentru un litru de benzină standard, românii trebuie să scoată din buzunare între 7.12 si 7.18 lei. Totodată, motorina standard costă între 7.34 și 7.37 lei. Sâmbătă, prețurile la benzină și motorină au fost majorate cu încă 9 bani pe litru, după ce vineri, 11 august, au fost înregistrate alte scumpiri. Seria scumpirilor la Petrom a început din 25 iulie 2023, după aproape o lună de tarife stabile, atunci când prețurile au urcat cu câte 5 bani pe litru.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Preţ uriaş plătit de România pentru fiecare victimă din accidente: un rănit grav înseamnă 162.000 de euro!

În comparație cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3.7%. Mai mult decât atât, prețul mediu al unui litru de motorină a crescut cu 5.5%. În ceea ce privește cel mai mic preț pentru motorină, se pare că România se află pe locul 3 între statele Uniunii Europene, după Bulgaria și Malta.

De asemenea, dacă vorbim despre cel mai mic preț pentru benzină fără taxe, statul român se clasează pe locul 9, după Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Irlanda, Lituania, Malta, Slovenia. Totodată, motorina fără taxe comercializată în țara noastră este pe locul al 10-lea în clasamentul celor mai mici prețuri, după Bulgaria, Cehia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia.

Carburanți
Carburanți

Nu este exclus ca Guvernul să intervină pentru a tempera creșterea de prețuri în rândul carburanților, având în vedere că șoferii se lovesc tot mai des de surprize neplăcute la pompă și scot din ce în ce mai mulți bani din buzunare pentru a alimenta mașina. În 2022, Executivul României a redus prețul carburanților cu 50 bani pe litru, dintre care 25 de bani erau suportați din bugetul de stat, iar restul de companii. Intervenția Guvernului este necesară și de această dată. Odată cu scumpirea în lanț a carburanților, inclusiv prețul alimentelor ar putea fi influențat. Nu este exclus ca românii să dea mai mulți bani în magazine, pentru produsele de la raft.

Citește și despre următorul subiect: Veste neașteptată pentru români! Toate prețurile din România s-au ieftinit peste noapte – rata inflației a ajuns la o cifră