- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată. Când începe noul program și cine se poate înscrie

20 Nov, 19:00 • Cornel Ghimeșan
Începe o nouă sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice” de miercuri, de la ora 10.00, a anunțat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.
O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată. Când începe noul program și cine se poate înscrie

Casa Verde Fotovoltaice. Ediția din 2023 a programului a fost blocată în septembrie, de Curtea de Apel Oradea, după ce una dintre firmele neacceptate în program a deschis un proces împotriva Administrației Fondului pentru Mediu și a acuzat-o că nu a respectat prevederile Ghidului de Finanțare a Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Citește și Avertisment din partea ANAF! A apărut o nouă metodă de înșelăciune care poate lăsa românii fără bani în conturile bancare!

O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată

„Vreau să anunţ faptul că am ajuns la o înţelegere între părţi, în sensul în care miercuri, în această săptămână, la ora 10:00, vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potenţialii instalatori. Bineînţeles că se pot înscrie şi instalatori care nu au încercat să se înscrie prima dată, la fel cum se pot înscrie şi instalatori care au fost respinşi, aşa cum este cazul acestei societăţi comerciale. Am primit o promisiune a societăţii că, în măsura în care se va deschide o nouă sesiune şi în măsura în care va fi validată ca instalator autorizat de către Ministerul Mediului, aceasta va renunţa la procesul pe care îl avem, va face o cerere de renunţare la judecată, moment din care putem să sperăm că aşteptarea celor 90.000 de familii va fi mult scurtată”, a explicat Mircea Fechet, într-o conferinţă de presă susţinută după o şedinţă a conducerii PNL.

Mircea Fechet a precizat că „sunt 90.000 de beneficiari, 90.000 de familii care aşteaptă Programul Casa Verde Fotovoltaice, astăzi blocat de decizia unei instanţe de judecată, respectiv Curtea de Apel Oradea, care a suspendat acest program în urmă cu câteva săptămâni”.

„Aş vrea să aduc în atenţia opiniei publice faptul că, în urmă cu câteva zile, am invitat la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor reprezentanţii companiei care au dat în judecată AFM. De asemenea, am invitat şi reprezentanţii Administraţii Fondului pentru Mediu, încercând să găsesc o posibilitate de mediere a acestui conflict între un privat şi statul român, înţelegând că termenele de judecată ar putea să depăşească cu mult perioada pe care noi o estimăm şi cu speranţa că reuşim să deblocăm această situaţie”, a adăugat ministrul.

Citește și Guvernul acordă 1.000 de lei pentru o categorie de români. Condiţia care trebuie îndeplinită pentru a primi toţi banii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult