- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă stație de încărcare cu Hidrogen pe Autostrada A1! OMV Petrom și Rompetrol vor deschide noi benzinării și parcări moderne

23 Mar, 20:27 • Constantin Cristina
O nouă stație de încărcare cu Hidrogen este prevăzută pe Autostrada A1 la Miercurea Sibiului. De altfel, OMV Petrom și Rompetrol au semnat deja contracte ce includ construirea unor noi spații de încărcare, dar și parcări speciale. Care sunt dotările pe care le vor suporta noile modernizări?
O nouă stație de încărcare cu Hidrogen pe Autostrada A1! OMV Petrom și Rompetrol vor deschide noi benzinării și parcări moderne

OMV Petrom, compania de Drumuri și Rompetrol, distribuitorii de carburanți, au semnat recent 4 contracte care includ noi spații de servici cu parcări moderne și benzinării pe Autostrăzile A 1 Sibiu-Sebeș și A 3 Transilvania, dar și pe centurile Brașov și Suceava, a informat economedia.ro.

Citește și: Primăria Brașov investește aproape 380.000 de euro în 15 staţii de încărcare pentru maşini electrice. Vezi unde vor fi instalate

O nouă stație de încărcare cu Hidrogen pe Autostrada A1

În premieră, va fi construită pe Autostrada A1 la Miercurea Sibiului (Sibiu-Sebeș) o nouă stație de încărcare/distribuție pentru alimentarea cu Hidrogen. La această stație va putea încărca și camioanele electrice. Dotările prevăzute pentru noile modernizări ar fi: parcare, toalete, benzinării, zonă comercială, snack bar, stații de încărcare pentru mașini electrice ușoare.

„CNAIR a semnat 4 noi contracte pentru concesionarea de servicii în vederea utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii/parcări de scurtă durată/parcări de lungă durată aflate pe autostrăzile și drumurile naționale din România deschise traficului rutier. Contractele au fost semnate pentru fiecare lot cu operatorii economici declarați câștigători, după cum urmează:

LOT 1

: Spații pentru servicii, km 288+810 (stg/dr.), Miercurea Sibiului, Autostrada A1, Orăștie – Sibiu. OMV PETROM MARKETING S.R.L. Valoarea minimă a redevenței anuale: 2.300.000 lei. Durata contractului de concesiune este de 240 luni (20 ani).

noi spații de încărcare
noi spații de încărcare

LOT 2: Spații pentru servicii, km 8+400 (stg/dr.), Sânpaul, Autostrada A3, Transilvania – Sectiunea 1C. ASOCIEREA DINTRE S.C. ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L. SI S.C. KMG ROMPETROL DEVELOPMENT S.R.L. Valoarea minimă a redevenței anuale: 2.500.000 lei. Durata contractului de concesiune este de 300 luni (25 ani).

LOT 10: Parcări de lungă durată – Varianta de ocolire Suceava – DN 2, km 429+500 – 430+200 dr., VO Suceava, km 8+500 – 9+000 stg. ASOCIEREA DINTRE S.C. ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L. SI S.C. KMG ROMPETROL DEVELOPMENT S.R.L. Valoarea minimă a redevenței anuale: 2.350.000 lei. Durata contractului de concesiune este de 240 luni (20 ani).

LOT 12: Parcări de lungă durată – Varianta de Ocolire Brașov – DN1K, km 1+500 stg/dr.; ASOCIEREA DINTRE S.C. ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L. SI S.C. KMG ROMPETROL DEVELOPMENT S.R.L. Valoarea minimă a redevenței anuale: 2.700.000 lei Durata contractului de concesiune este de 240 luni (20 ani).

„Stație de distribuție/încărcare hidrogen (doar în spațiile de servicii aferente Lot 1) – până cel târziu la 31 decembrie 2030. De asemenea, concesionarul are posibilitatea de a executa și alte dotări suplimentare (restaurant, motel, parcare securizată, etc.) față de cele minime impuse obligatoriu prin caietul de sarcini.”, se arată în comunicatul CNAIR.

Alte articole: Sectorul 5 dă peste 2 milioane de euro pe stații de încărcare electrică! Primăria a depus proiectul la AFM pentru finanțare