- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primăria Brașov investește aproape 380.000 de euro în 15 staţii de încărcare pentru maşini electrice. Vezi unde vor fi instalate

07 Dec, 15:41 • Gabriela Andreescu
Primăria Braşov a semnat un contract pentru amplasarea a 15 staţii de încărcare pentru maşini electrice, care vor fi montate în cele două parcări multietajate de lângă spitalul militar şi din Poiana Braşov, la gară şi la intrările în oraş dinspre Sibiu, Bucureşti şi Sânpetru.
Primăria Brașov investește aproape 380.000 de euro în 15 staţii de încărcare pentru maşini electrice. Vezi unde vor fi instalate

Conform Primăriei Braşov, proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ”, informează Agerpres.

Primăria Brașov va instala 15 stații de încărcare pentru mașini electrice

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a vorbit despre demararea contractului pentru 15 stații și a informat că municipalitatea are în plan un total de 242 stații de acest fel.

„Astăzi am făcut încă un pas important spre tranziţia către un transport prietenos cu mediul. Începem amplasarea primelor staţii de încărcare a autoturismelor electrice şi a celor hibrid plug-in. Am semnat contractul pentru 15 staţii, dar sper să obţinem fondurile necesare pentru toate cele 242 pe care le avem în programul municipalităţii în acest moment. Ne dorim să facem din Braşov capitala verde a României şi să atingem ţinte ambiţioase în ceea ce priveşte reducerea poluării, dar nu putem să le cerem braşovenilor să treacă la un transport electric fără să le asigurăm infrastructura necesară încărcării autovehiculelor electrice”, a precizat primarul Braşovului, Allen Coliban.

Citește și: Ministrul Turismului îi roagă pe români să nu mai meargă la schi pe pârtiile din Austria. În alte țări europene condițiile „ar putea fi chiar și mai bune”

Primăria Brașov va instala 15 stații de încărcare pentru mașini electrice
Primăria Brașov va instala 15 stații de încărcare pentru mașini electrice

Staţiile de încărcare vor fi furnizate şi amplasate de către SC Evgo Green Motion SRL, cu subcontractant SC Electroechipament Industrial SRL, valoarea contractului fiind de 1.899.270 lei, la care se adaugă TVA.

Termenul maxim de realizare a documentaţiilor necesare şi de punere în funcţiune a celor 15 staţii este de 9 luni.

Citește și: Fostul colos IMGB a ajuns o grămadă de fiare vechi și moloz. Cum arată cele 17,8 hectare de teren pe care se vor construi 3.150 de apartamente și un centru comercial

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult