- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă zi liberă pentru români! Orice angajat, de la stat sau de la privat, va beneficia de ea!

07 Feb, 14:46 • Cornel Ghimeșan
​​Potrivit unui proiect de lege depus de liberalul Daniel Fenechiu, acordarea unei zile libere, plătite, "în ziua în care fiecare dintre noi își serbează ziua de naştere, contribuie la motivarea resursei umane, indiferent de domeniul în care aceasta își desfășoară activitatea, de stat sau privat".
O nouă zi liberă pentru români! Orice angajat, de la stat sau de la privat, va beneficia de ea!

O nouă zi liberă pentru români! „Acordarea unei zile libere, plătite, în ziua în care fiecare dintre noi îşi serbează ziua de naştere contribuie la motivarea resursei umane, indiferent de domeniul în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, de stat sau privat. În cadrul oricărei entităţi  – instituţie publică, organizaţie economică etc – resursa umană este singura resursă capabilă să producă şi să reproducă toate celelalte resurse aflate la dispoziţia unei entităţi. Fie că vorbim de resursa financiară, tehnologică sau, după caz, materială. Un salariat motivat va contribui activ la creşterea eficienţei organizaţiei respective”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

„Din punctul meu de vedere, în centrul preocupării de legiferare, de dezvoltare şi îmbunătăţire a raporturilor juridice și a relațiilor sociale reglementate legislativ, trebuie să stea Omul”, a precizat Daniel Fenechiu, iniţiatorul acestui proiect de lege.

Citeşte şi: Atac dur pentru organizatorii recensământului! Vor fi dați în judecată de Partida Romilor: „Suntem nemulțumiți de procentele pe care le au romii”

O nouă zi liberă pentru români!

În expunerea de motive semnată de către mai mulţi senatori se mai rată că „predictibilitatea oferită salariatului prin a cunoaşte faptul că va avea o zi liberă de ziua lui de naştere, dacă aceasta va fi, de exemplu, în ziua premergătoare sau imediat următoare perioadei de repaus săptămânal îi poate oferi posibilitatea de a achiziţiona servicii turistice pentru petrecerea acestui eveniment într-o altă localitate. Prin cheltuielile astfel făcute (…) este clar că se va contribui la încasările, din taxe şi impozite, la bugetul de stat ori local. Ziua de naştere este un eveniment anual, în viaţa fiecăruia dintre noi, şi trebuie să oferim posibilitatea fiecărui salariat de a-şi petrece această zi aşa cum îşi doreşte. Singur, cu familia ori cu prietenii. În acest sens am iniţiat şi supunem dezbaterii şi adoptării, de către cele două Camere ale Parlamentului, prezenta propunere legislativă”.

Citeşte şi: Cât tupeu! Patronii de hoteluri de pe litoral cer guvernului amânarea începerii anului școlar cu mai bine de o săptămână! Propunerea halucinantă este unică în lumea civilizată!

Proiectul de lege menţionează că angajații din România au fost pe primul loc în UE la numărul de ore lucrate pe săptămână în 2020, potrivit Eurostat, lucrând în medie 40,4 ore pe săptămână anul trecut. România este urmată în clasament de Bulgaria (40,2 ore) și Croația, Cipru și Polonia (39,5 ore de lucru pe săptămână).

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult