- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât tupeu! Patronii de hoteluri de pe litoral cer guvernului amânarea începerii anului școlar cu mai bine de o săptămână! Propunerea halucinantă este unică în lumea civilizată!

06 Feb, 20:53 • Stefan Simion
Patronii de hoteluri de pe Litoral și Delta Dunării cer amânarea începerii anului școlar. Acesta solicită guvernului ca întârzierea să aibă loc până la data de 18 septembrie.
Cât tupeu! Patronii de hoteluri de pe litoral cer guvernului amânarea începerii anului școlar cu mai bine de o săptămână! Propunerea halucinantă este unică în lumea civilizată!

Mai mulți patroni de hoteluri de pe Litoral și Delta Dunării au o cerere halucinantă față de guvern. Aceștia nu sunt mulțumiți de data începerii anului școlar din acest an, motiv pentru care, solicită o amânare, conform Economica.net.

Această situație este una nemaiîntâlnită. Managerii de hoteluri au adresat Ministerului Educației cererea de a se întârzia începerea programului școlar, susținând că o vacanță suplimentară ar fi benefică părinților, dar și copiilor. Patronii hotelurilor au menționat că inclusiv cadrele didactice vor fi încântate.

Patronatele de turism au evidențiat că această amânare este o metodă excelentă din partea guvernului de a susține economia. Managerii cer susținere din partea primului ministru cu privire la această cerință, care presupune amânarea începerii anului școlar. „Cerem susţinere fermă din partea primului ministru în acest sens şi aşteptăm să vedem că, în sfârşit, şi turismul devine o prioritate reală în această ţară, aşa cum se întâmplă în Grecia, Turcia, Bulgaria, ca să enumerăm doar trei dintre destinaţiile concurente şi vecine”, citează Resto Constanța.

Patronii de pe litoral, solicită amânarea începerii anului școlar

În acest an, programul școlar ar trebui să înceapă pe data de 11 septembrie. Patronii hotelurilor din țară solicită o amânare de o săptămână. Mulți dintre ei precizează că aceasta este o metodă excelentă pentru părinți și cadre didactice să se bucure de vreme frumoasă, dar și de tarifele scăzute din perioada respectivă.

litoral
litoral

Vezi și: S-a dat drumul la rezervări pentru sezonul estival 2023! Agențiile oferă reduceri de până la 50% pentru vacanțele de pe litoralul românesc

„Toate asociaţiile patronale de pe Litoral şi din Delta Dunării (…), la care se adaugă asociaţii patronale din HoReCa din România şi Organizaţiile de Management de Destinaţie Mangalia şi Constanţa-Mamaia – solicită ferm amânarea datei de începere a şcolii până la 18 septembrie, considerând că o săptămână de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice, să se bucure mai mult de vremea frumoasă şi de timp benefic pentru refacerea capacităţii de pregătire şcolară în vederea noului an şcolar.

Multe din familiile cu copii se vor putea astfel bucura şi de tarifele scăzute în ofertele speciale din luna septembrie în destinaţii de vacanţă de Litoral, Delta Dunării, sau, desigur, de zile de vacanţă în destinaţii montane, balneare sau de city break în oraşe din România sau din lume. Constatăm că, în continuare, în ciuda apelurilor repetate, de peste 15 ani, anual, formulate de Federaţiile şi Patronatele din industria ospitalităţii din România, deciziile miniştrilor Educaţiei continuă să ignore interesul pe care administraţia centrală ar trebui să îl aloce, cu adevărat, industriei ospitalităţii şi atragerii de turişti şi de vizitatori în destinaţia România” sunt ideile pe care managerii de hoteluri le-au transmis. Aceștia nu au ezitat să sublinieze că amânarea ar reprezenta suportul pe care guvernul îl acordă afacerilor din segmentul turismului.

Citește și: Criza nu lovește românii care vor concediu la mare. De Black Friday s-au cumpărat vacanțe de 2 milioane de euro pe litoralul românesc

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult