- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O renumită fabrică din România se închide de la 1 decembrie! Sute de oameni intră în șomaj

30 Nov, 12:02 • Bumbeneci Diana
Începând cu data de 1 decembrie 2023, se închide una dintre cele mai cunoscute fabrici de confecții din România! 250 de oameni intră direct în șomaj.
O renumită fabrică din România se închide de la 1 decembrie! Sute de oameni intră în șomaj

Începând cu data de 1 decembrie 2023, se închide una dintre cele mai cunoscute fabrici de confecții din România! 250 de oameni vor fi băgați în șomaj.

O renumită fabrică din România se închide de la 1 decembrie

Este vorba despre fabrica de confecții ROMANIȚA SA, înființată în anul 1972. Începând cu data de 1 decembrie 2023, fabrica oprește producția, cei mai mulți dintre salariați vor intra în șomaj, conform prevederilor legale, rămânând în jur de 25 de persoane care să asigure condițiile necesare de conservare a clădirilor, spațiilor interioare și de pază, protecție, informează Gazeta Oltului.

Te poate interesa și: Ministrul Muncii, mesaj pentru pensionarii care au lucrat în grupe speciale. „Acolo unde am găsit o analiză care să stea în picioare, am menținut aceste condiții”

Fabrica ROMANIȚA
Fabrica ROMANIȚA

Haine făcute în România, pentru firme celebre. Fabrica ROMANIȚA făcea, în România, haine pentru firme celebre, precum H&M și Primark, însă nici așa nu a reușit să supraviețuiască schimbărilor de la nivel economic.

La 27.01.1972 se năștea fabrica ROMANIȚA. Ulterior, din anul 1990 a fost transformată în societate comercială, iar din anul 1995 societatea s-a privatizat complet. John Adam, TESCO, ASDA, C&A, suedezii de la H&M, Zara, NEXT, Canada, Yessica, Tesco etc. Numai pentru H&M, Romanița SA a produs peste 20 de milioane de articole, în principal bluze, fuste, rochii care au fost exportate în Anglia, Germania, SUA etc.

Potrivit sursei citate, au fost perioade când la fabrica din Caracal lucrau peste 1500 de femei și se produceau peste 4 milioane de piese pe an sau aproape 500.000 de piese pe lună (în anul 2008).

Ai mai putea citi și: Bani de sărbători pentru milioane de români. Când sunt virate sumele pe card

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult