- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O româncă a dat lovitura la Paris: vinde mici și sarmale, iar localnicii și turiștii se îmbulzesc să guste din preparatele care ne-au dus renumele peste hotare

31 Dec, 19:11 • Stefan Simion
O româncă și-a deschis, în inima Parisului, un restaurant cu specific est-european. La mare căutare sunt sărmăluțele și mititeii. Preparatele cu arome unice au cucerit iremediabil inimile și papilele gustative ale localnicilor și, evident, ale turiștilor.
O româncă a dat lovitura la Paris: vinde mici și sarmale, iar localnicii și turiștii se îmbulzesc să guste din preparatele care ne-au dus renumele peste hotare

O tânără româncă ajunsă la Paris a pășit în restaurantul cu specific est-european și a rămas profund impresionată. Fata a împărtășit cu entuziasm experiența sa culinară într-un clip postat pe TikTok, arătând cât de minunată este gastronomia românească. Tânăra a savurat mititei suculenți și sărmăluțe învelite în foi de viță.

Afacerea cu care o româncă a dat lovitura la Paris

„Sunt sigură că nu v-ați fi dat seama că acesta este un mic învelit în foi de viță de vie. Weekendul acesta am fost la un restaurant românesc în Paris, mai mult balcanic, de fapt decât românesc. Aperitivul au fost niște mici cu un sos de muștar lângă. Eu personal niciodată nu am mai văzut mici cu muștar care să arate atât de bine. Deși m-am chinuit puțin la început să mănânc, am oferit nota 10 din 10 pentru gust”,

povestește fata în clipul postat pe TikTok.

Citeste si Afacerea cu care o tânără din Iași a dat lovitura. Andrada a primit un sprijin nerambursabil de până la 40.000 de euro

Tânăra s-a delectat nu doar cu mititeii cu sos de muștar, dar și cu o porție generoasă de sărmăluțe cu mămăliguță.

„Felul principal ce altceva putea fi decât sarmale cu mămăligă. Sarmalele sunt pasiunea mea și acasă, de fiecare dată când mă întorc mănânc sarmale, fie că este vară, fie că este iarnă, în orice anotimp. Eram super fericită că am găsit”, mărturisește ea.

Imaginile cu preparatele apetisante au primit un val de aprecieri de la urmăritorii de pe TikTok.

Un colț de România în inima Parisului

Cât despre restaurant, acesta era decorat cu mult bun gust, multe dintre elementele de decor amintind de plaiurile mioritice: un perete ilustra clasicul borcan cu murături, un element esențial al gastronomiei românești. Tânăra a spus că, în timp ce experiența culinară a fost una autentică, atmosfera din local a contribuit la o călătorie completă în cultura românească.

„La desert, evident am luat niște papanași, pe care sincer cred că i-aș pune în top 3 cei mai buni papanași pe care i-am mâncat în viața mea. Recomand cu mare drag, mâncarea este 10 din 10, iar fondatoarea localului este româncă”, a adăugat tânăra, recomandându-le celor care au drum prin Paris să nu rateze o experiență atât de autentică în inima Franței.

@mara.in.paris Mici, sarmale & papanasi 🥹 Ce poate fi mai frumos? #marainparis #ibrikkitchen #romaniatiktok #romaniinparis #romaniinfranta ♬ Food – Densky9

Citeste si Două surori din Buzău au dezvoltat afacerea visurilor cu o investiţie de 40.000 de euro: „Există mulţi consumatori şi companii în România care apreciază produsele”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult