- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O româncă a dat lovitura pe piața de criptomonede! În cât timp a obținut 7 milioane de euro și ce a făcut cu banii

23 Apr, 08:27 • Lupu Alexandra
Inedit! O româncă s-a declarat milionară în euro după ce a investit în piața de criptomonede. Iată ce a făcut cu banii.
O româncă a dat lovitura pe piața de criptomonede! În cât timp a obținut 7 milioane de euro și ce a făcut cu banii

O româncă s-a îmbogățit în urma tranzacțiilor cu criptomonede! Așa cum arată informațiile relatate de stiripesurse.ro, femeia din Cluj s-a declarat milionară în euro, iar la ANAF a plătit un impozit de 340.000 de euro.

Românca care a dat lovitura în piața de criptomonede

Elena Zaharia, în vârstă de 41 ani, este din Cluj-Napoca și s-a declarat milionară în euro, după ce a dat lovitura pe piața de criptomonede. Concret, femeia a declarat că a obținut aproximativ 7 milioane de euro din tranzacții, în perioada 2016 – 2021, pentru care a plătit un impozit de 340.000 de euro la ANAF.

„Elena Zaharia, 41 de ani, este din Cluj-Napoca și a câștigat în cinci ani aproape 35,56 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro) din tranzacții cu criptomonede.

Sunt câștigurile declarate, în perioada 2016-2021, pentru care a plătit un impozit de 1,76 milioane lei (340.000 de euro)”, arată sursa citată.

Vezi și: Afacere de succes cu care o femeie din Cluj a dat lovitura. Prețurile sunt mici, produsele sunt la mare căutare

Cu banii obținuți din criptomonede, femeia a investit în piața imobiliară din România. Concret, românca a cumpărat sute de apartamente în câteva ansambluri rezidențiale din Cluj-Napoca. Datele de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) arată este proprietara a 340 locuințe și terenuri.

Soțul femeii, Ionuț Claudiu Zaharia, deține compania Amistar Euroconsult SRL. La ora actuală, societatea trece printr-un proces de divizare prin care sute de apartamente dezvoltate în Cluj-Napoca au fost transferate către o nouă companie, cu sediul în București, denumită Amistar Properties SRL.

criptomonede
criptomonede

Mai mult decât atât, cuplul Zaharia apare în topul celor 200 persoane și companii care au înregistrat câștiguri de aproximativ 1 miliard de lei. Concret, familia din Cluj-Napoca ocupă locul 3. Din acest punct de vedere, Fiscul român afirmă că nu toate persoanele din acest clasament declară veniturile.

În ultima perioadă, s-a putut observa o creștere a sumelor transmise din propria inițiativă. Cu toate acestea, până la ora actuală, au fost descoperiți aproximativ 357 milioane de lei omiși de la declarare, integral sau parțial, așa cum se arată într-un comunicat al ANAF.

„Până acum au fost identificate venituri de peste 921 milioane lei obținute de către aproximativ 200 entități atât persoane fizice, cât și juridice.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat circa 357 milioane lei omiși de la declarare, parțial sau integral”, se arată în comunicatul menționat.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Utilizatorii Twitter au acces rapid la criptomonede și alte active financiare. Musk face înțelegerea momentului cu eToro!