- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O româncă din Germania vrea să se întoarcă acasă. Nicoleta trage un semnal de alarmă pentru cei care muncesc în străinătate: „Nu mai vreau pentru toți banii din lume”

29 May, 21:35 • stefan.vlad
O româncă din Germania vrea să se întoarcă acasă. Nicoleta Gherasimoae a transmis un mesaj pe TikTok pentru cei care muncesc în străinătate. Ea le recomandă să ia decizia de a se întoarce în România, dacă acolo se simt cel mai bine, altfel riscă să se amăgească la nesfârșit.
O româncă din Germania vrea să se întoarcă acasă. Nicoleta trage un semnal de alarmă pentru cei care muncesc în străinătate: Nu mai vreau pentru toți banii din lume

O româncă din Germania vrea să se întoarcă acasă. Femeia locuiește de 20 de ani în afara țării și crede că mulți români își spun că vor reveni în țară la un moment dat, dar găsesc mereu motive să amâne această decizie.

Citește și: Germania este țara ideală pentru omul de rând. Ce spune o româncă stabilită acolo. ”Nu ai cum”

Am ajuns la concluzia că, dacă nu pleci din Germania spontan, de azi pe mâine, să spui stop, nu o să pleci niciodată. Sau o să pleci, dar foarte greu sau foarte târziu. Nu așa se face.

Dacă ți-a venit gândul, dacă simți că nu mai poți, fă-ți bagajele, dă-ți demisia, respectă perioada de preaviz și apoi pleacă acasă, acolo unde te simți cel mai bine, aproape de cei dragi și de Dumnezeu. Nu mai sta! Pentru că mereu apare câte ceva: fie jobul, fie că mai trebuie să stai puțin, fie că nu a împlinit copilul 18 ani.

Ajungi să te îmbolnăvești psihic. Ia o hotărâre și nu o regreta niciodată. Înarmează-te cu putere și răbdare și pleacă acolo unde dorește sufletul tău. Du-te în țara ta, acolo unde ți-e drag să trăiești, unde te gândești mereu, de unde nu vrei să mai pleci”, spune Nicoleta, potrivit ziarulromanesc.de.

O româncă din Germania vrea să se întoarcă acasă

Femeia menționează că în Germania nu sunt prea multe locuri unde să cheltui banii, chiar dacă reușești să economisești ceva. Ea este hotărâtă să se întoarcă în România.

Dacă nu iei o decizie spontană, din țara asta nu mai pleci niciodată. Întotdeauna apare ceva. Așa trec anii, zilele, tinerețea. Acesta e adevărul. Iar eu asta cred că o să fac. O să iau o hotărâre spontană și cu asta basta. Pentru că sunt sigură că o să reușesc, dar să trăiesc viața în această rutină: muncă, acasă, oboseală, weekend și apoi iar muncă, nu mai vreau.

Nu mai vreau pentru toți banii din lume. Chiar și cu 200 de euro rămași în Germania, nu te poți bucura de ei. Unde să-i cheltuiești? Știți ceva? M-am săturat. Așa cum e România, eu acolo vreau să merg, acolo vreau să trăiesc. Vreau să-mi întâlnesc familia, vreau să mă reconectez cu Dumnezeu”, își încheie povestea Nicoleta.