- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Salariul uriaș pe care îl primește un român care culege sparanghel în Germania! În doar doi ani, plata aproape s-a dublat

26 May, 20:47 • Adrian Popovici
Salariile primite de românii care merg la cules sparanghel în Germania au crescut simțitor în ultimii ani. În 2024, veniturile pot ajunge și la 3.000 de euro.
Salariul uriaș pe care îl primește un român care culege sparanghel în Germania! În doar doi ani, plata aproape s-a dublat

În ultimele decenii, mulți români au părăsit țara și s-au dus către Vestul Europei pentru a câștiga un salariu mult mai mare decât cel pe care l-ar fi putut obține acasă. Dintre aceștia, o proporție semnificativă s-a îndreptat către sectorul agricol, țări precum Italia, Spania sau Germania oferind șansa unor câștiguri impresionante, după cum arată Cancan.

Între timp, chiar dacă domeniile în care lucrează românii în căutarea unor salarii mai bune s-au diversificat, agricultura continuă să atragă destui doritori și asta datorită veniturilor oferite. Unii se îndreaptă către ferme, asta în timp ce alții aleg să meargă doar pentru câteva luni și să ajute pentru culegerea anumitor culturi, printre acestea și sparanghelul din Germania.

După cum arată sursa citată, în această perioadă fermele de sparanghel din Germania caută, adesea prin agențiile de recrutare locale, români care să vină și să le culeagă culturile. Din fericire, după cum arată anunțurile, salariul oferit este unul generos, depășind cu mult salariul mediu din România.

Te-ar putea interesa și: Bărbatul care a strâns o avere impresionantă după ce a plecat în Spania la cules de căpșuni. Acum are 6 hectare de teren şi 40.000 de euro în buzunar!

Românii care culeg sparanghel în Germania pot primi salarii și de 3.000 de lei
Românii care culeg sparanghel în Germania pot primi salarii și de 3.000 de lei

Ce salariu primește un român plecat la cules de sparanghel în Germania?

Pe una dintre cele mai aglomerate platforme online, unde se actualizează constant o mare varietate de oferte de muncă, a fost postat un anunț deosebit de atrăgător pentru românii dispuși să plece de acasă câteva luni pentru a deveni culegător de sparanghel în inima Germaniei, cu un salariu lunar de 3.000 de euro.

Această cifră impresionantă de remunerație captează imediat atenția, fiind cu mult peste media salariilor din țara noastră. Mai mult, comparând această ofertă cu condițiile de acum doi ani, când un astfel de loc de muncă ar fi adus în medie între 1.600 și 1.800 de euro lunar, devine evident că avem de-a face cu o evoluție remarcabilă în ceea ce privește compensațiile pentru această activitate, fiind vorba aproape de o dublare a salariilor oferite.

Pe un alt forum, Jobs Finder, vine cu o altă ofertă interesantă, un contract pe 2 luni, tot în Germania la cules de sparanghel, dar și alte legume. Plata în acest caz se face la oră. 12,41 euro pe oră. Dacă luăm în calcul taxarea din această țară, dar și faptul că în acest interval activitatea va fi intensă și ar putea depăși 10 ore pe zi, timp de 5-6 zile pe săptămână, atunci un român ar putea primi 4-5.000 de euro în acest caz. Totuși, trebuie scăzute costurile asociate cu cazare, hrana și drumul în acest caz, acestea variind în funcție de angajator.

Citește și: Vești extraordinare pentru culegătorii de căpșuni. Salariile din România au crescut enorm, sunt la fel ca cele din străinătate

Tags: