- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Obiecte interzise în școli. Cu ce nu mai au voie elevii să intre pe poarta instituțiilor de învățământ, pentru a nu risca exmatricularea

15 Nov, 08:21 • Bumbeneci Diana
În instituțiile de învățământ vor fi aplicate noi reguli drastice. Elevii vor avea o serie de obiecte cu care le va fi interzis să intre în pe poarta școlii.
Obiecte interzise în școli. Cu ce nu mai au voie elevii să intre pe poarta instituțiilor de învățământ, pentru a nu risca exmatricularea

Din cauza numeroaselor infracțiuni în școlile din România, raportate mai ales în ultima perioadă, Ministerul Educației a ajuns la decizia de a impune noi reguli în școli, iar legea va fi curând aplicată. Iată care sunt obiectele pe care elevii nu vor mai avea sub nicio formă voie să le poarte asupra lor și să le utilizeze în unitățile școlare.

Fără o serie de obiecte în școlile din România

Potrivit oficialilor, după ce au avut loc incidente și agresiuni în școli de o natură ieșită din comun, elevii nu vor mai avea voie să intre în incintele școlare cu brichete, pistoale cu bile sau spray-uri paralizante. Legea va fi aplicată pentru a evita ca evenimentele tragice să se petreacă și pe viitor, însă ce este șocant este faptul că a fost nevoie de producerea unor astfel de evenimente triste, pentru ca autoritățile să își dea seama că este nevoie să stăpânească sălbăticia generației „Z”, așa cum mai sunt cunoscuți tinerii din ziua de azi, analfabeți majoritatea și instabili emoțional.

Ai mai putea citi și: Înainte să înceapă postul Crăciunului, directorul ANPC avertizează românii: „Verificați cu atenție eticheta produselor de post pe care le cumpărați”

Pe lângă asta, va trebui sesizată comisia antiviolență dacă un elev este rănit în orice fel. În acest sens, ministrul Educației, Ligia Deca, aprobă inclusiv percheziția copiilor și adolescenților din toate ciclurile școlare. Despre aceste reguli a vorbit Corina Popa, purtător de cuvânt al Ministerului Educației Naționale.

Nu au voie să vină cu brichete, briceag, arme albe. În momentul în care sunt semnale că elevii au intrat in incinta școlii cu obiecte interzise, este important sa intervenim, ca poliția să intervină, dar cu tact pedagogic”, a spus Corina Popa, purtător de cuvânt al Ministerului Educației Naționale.

Ligia Deca sfătuiește elevii să nu ia parte la acte de violență și bullying deoarece riscă exmatricularea fără drept de înscriere, dar și alte sancțiuni destul de grave.

Ministrul Educației, Ligia Deca, sfătuiește toți elevii să nu comită acte de agresiune verbală, fizică ori șantaj sau bullying, luând în considerare faptul că instituțiile de învățământ ar trebui să fie niște spații sigure pentru educație și socializare.

Obiecte interzise în școli. Cu ce nu mai au voie elevii să intre pe poarta instituțiilor de învățământ, pentru a nu risca exmatricularea
Obiecte interzise în școli. Cu ce nu mai au voie elevii să intre pe poarta instituțiilor de învățământ, pentru a nu risca exmatricularea

Ei bine, în prezent nu se mai întâmplă așa, având în vedere numeroasele incidente în care duduile de 16-18 ani se bat cu foarfece, bâte și alte obiecte, pe motive cauzate de „dezamăgiri în dragoste”, iar băieții au ajuns să se înjunghie și să folosească diverse obiecte periculoase, din tendința de a arăta o anume „supremație” reflectată, de fapt, în realitate, de prostie, lipsă de educație și analfabetism.

Școala este un spațiu al socializării și al învățării, nu al loviturilor. Nu uitați, nu sunteți singuri. Refuzați să fiți părtași la orice act de agresiune fizică, verbală, șantaj, bullying sau cyberbullying”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

Deși este de notorietate faptul că minorii nu ar trebui să poarte arme albe, unii dintre ei țin să ignore legile și siguranța celor din jur și vin la școală cu spray-uri paralizante, brichete sau bricege pentru a-și impresiona prietenii. Ei bine, toți cei care refuză să respecte legea vor avea de suferit pe viitor.

Mai poți citi și: După opt ani, revin trenurile Intercity în România. Cât vor costa biletele și în ce zone vor circula

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult