- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Obligatoriu pentru pensionari până pe 25 septembrie! Casa de Pensii a făcut anunțul

15 Sep, 18:35 • Stefan Simion
Casa Națională de Pensii vine cu un nou anunț pentru seniori. E obligatoriu până la 25 septembrie 2023.
Obligatoriu pentru pensionari până pe 25 septembrie! Casa de Pensii a făcut anunțul

Sunt vești noi pentru pensionari. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a transmis o nouă informare către beneficiarii acestui tip de pensie. Este obligatoriu până la 25 septembrie 2023.

O nouă informare pentru pensionari

Conform informațiilor transmise de reprezentanții Casei de Pensii, elevii beneficiari ai unei pensii de urmaş, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2023, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024.

Dacă nu, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 se reține de la plată. Mai mult, conform anunțului CNPP, și studenții beneficiari de pensie de urmaș trebuie să facă dovada unor documente în perioada următoare.

Vezi și: Este anunțul momentului pentru pensionari. Guvernul anunță ce se întâmplă cu dosarele românilor

pensionari
pensionari

Anunțul Casei de Pensii:

În atenția elevilor și studenților beneficiari ai unei pensii de urmaș

A. Elevii beneficiari ai unei pensii de urmaş, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2023 adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

!!! În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 se reține de la plată.

B. Studenții beneficiari ai unei pensii de urmaş, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:

– să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 septembrie 2023 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor.

În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2023, pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.

– să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 – adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii.
!!! În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată”.

În această săptămână au fost virate pensiile pe card
„Anunţ pentru pensionarii Casei Judeţene de Pensii Bistrița-Năsăud care își încasează pensia prin cont bancar.

Luni 11 SEPTEMBRIE 2023, au fost operate transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița, astfel ❗️ MARȚI 12 SEPTEMBRIE❗, în cursul după-amiezei vor fi alimentate conturile de către bănci.

Salariații Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud vă asigură de tot respectul lor!”, a precizat Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud.

Vezi și: Marcel Boloș trage un semnal de alarmă! Ministrul de Finanțe anunță că, dacă reforma pensiilor nu va fi făcută, România va pierde 1,4 miliarde de euro

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult