- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Oferta pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane Cluj-Napoca a fost depusă! Investiția este în valoare de peste 1 miliard de euro!

20 Nov, 21:38 • Oprea Alina
A fost depusă oferta pentru tronsonul al doilea pentru Centura Metropolitană din Cluj-Napoca. Investiția pentru acesta este una colosală, de peste 1 miliard de euro!
Oferta pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane Cluj-Napoca a fost depusă! Investiția este în valoare de peste 1 miliard de euro!

Au fost înregistrate progrese pentru centura metropolitană după câteva licitații succesive prelungite. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a anunțat depunerea unei oferte pentru cel de-al doilea tronson al centurii ocolitoare.

„Veste bună pentru centura metropolitană a Clujului. Avem un ofertant la licitația pentru realizarea Centurii. Azi s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru realizarea Centurii Metropolitane a Clujului, tronsonul 2, în valoare de 3.525.487.694,39 lei fără TVA, valoare de licitație.”, a comunicat primarul orașului Cluj, Emil Boc, potrivit ziare.com.

Oferta pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a fost depusă de Asocierierea CON-A OPERATIONS, DIMEX 2000, HYDROSTROY AD, CONCELEX si Automagistral-Pivden.

Ai putea fi interesat și de: Încep lucrările de amploare pe Centura Comarnic. Termenul de finalizare este noiembrie 2024

Centura Cluj-Napoca, mult așteptată!

Proiectul centurii ocolitoare a Clujului este așteptat de locuitorii orașului de ani de zile. Dacă în cazul primului tronson al centurii ocolitoare, licitația a fost adjudecată, iar primele lucrări ar putea începe spre finalul anului viitor, în cazul celui de-al doilea segment (de la intrarea în Cluj până la conectarea B-dului Muncii) trebuie concretizate o serie de proceduri birocratice.

Centura metropolitană Cluj-Napoca!
Centura metropolitană Cluj-Napoca!

După depunerea ofertei din cadrul licitației, urmează o perioadă de evaluare tehnică și financiară. Aceasta are un termen maxim de 90 de zile. Abia la începutul lui martie 2024, proiectul centurii metropolitane, tronsonul doi, ar putea merge mai departe cu toate procedurile, după clarificarea demersurilor administrative.

„Pentru tronsonul doi trebuie făcută proiectarea, adică trebuie emisă autorizația de construcție și exproprierile făcute. Pentru că proiectarea dacă este făcută, partea de exproprieri nu este făcută. Numai după ce se finalizează licitația se trece la exproprieri. Deci, se va putea lucra pe primul tronson anul viitor, pe tronsonul doi numai după aceea.”, a comunicat Emil Boc la finalul lunii octombrie, conform sursei citate.

Proiectul centurii metropolitane Cluj a dispus de două etape în care a fost licitat, pe două tronsoane. De asemenea, contractul pentru primul tronson al centurii metopolitane are o valoare de 22,4 milioane de euro și a fost semnat la începutul lunii august.

Ai putea fi interesat și de: Grindeanu și-a schimbat deciziile în privința inaugurării Lotului 1 de pe Autostrada București Sud. „Pe lotul 1 al Autostrăzii A0 de Centura Sud-București a început astăzi turnarea betonului”