- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Omul de afaceri Dragoș Atanasiu, despre măsurile fiscale: „Se vor resimţi la noi toţi în buzunar. Dacă cineva își imaginează altceva, îşi greşeşte meseria”

29 Sep, 13:19 • Toma Anca
Omul de afaceri Dragoș Atanasiu spune despre măsurile fiscale, precum impozitul pe cifra de afaceri, că se vor resimţi imediat în preţuri, acestea având un efect similar majorării de TVA. Acesta este de părere că, dacă nu facem ceva, nu mai primim 75 de miliarde de euro.
Omul de afaceri Dragoș Atanasiu, despre măsurile fiscale: Se vor resimţi la noi toţi în buzunar. Dacă cineva își imaginează altceva, îşi greşeşte meseria

Omul de afaceri Dragoș Atanasiu, despre măsurile fiscale. Acesta a dat drept exemplu turismul, sector în care activează. El a precizat că are o investiţie în Delta Dunării, în Sfântul Gheorghe, şi a asubliniat că firma sa este controlată de autorităţi, în timp ce altele nu sunt verificate pentru că nu au licenţă de funcţionare.

Citește și: Lovitură pe piața imobiliară de la 1 ianuarie 2024. Noile măsuri fiscale cresc prețul apartamentelor cu mii de euro

Omul de afaceri Dragoș Atanasiu, despre măsurile fiscale

Dacă îşi imaginează cineva că sunt taxaţi, nu ştiu, dau un exemplu, benzinăriile sau telefonia, cu 1- 2% şi aceia nu se duc azi în preţuri, ceea ce înseamnă de fapt că s-a mărit TVA, deci, dacă cineva îşi imaginează că din banii aceia posibil a fi duşi prin nu ştiu ce ţări, ascunşi la duşmani acasă, din aceia se va plăti 1-2%, îşi greşeşte meseria. Măsurile fiscale se vor resimţi la voi toţi în buzunar, la noi toţi în buzunar, mâine„, a spus, joi, Dragoş Anastasiu, la a XI-a ediţie a forumului de afaceri europene din România – Eurosfat, potrivit Agerpres.ro.

Anastasiu a afirmat că măsurile fiscale au fost luate pornind de la ideea că dacă nu facem ceva, nu mai primim 75 de miliarde de euro, dar crede că România va lua bani europeni în măsura în care ţara este capabilă să absoarbă banii europeni.

De asemenea, el a vorbit de lipsa de echitate, menţionând că aceasta vine din trei zone: comparaţia sector bugetar – mediul de afaceri, acesta din urmă având de suferit în pandemie; inechitatea dintre diferite zone ale mediului privat, unii fiind avantajaţi comparativ cu alţii; evaziunea fiscală – cea mai mare inechitate faţă de firme care funcţionează corect.

Salariul minim pe economie se majorează

Guvernul României a aprobat noul pachet de măsuri fiscale privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România. Mai multe Ordonanțe vor fi, însă, emise separat. Acestea prevăd creșterea salariului minim în construcții și agricultură, dar și majorarea salariului minim pe economie cu 10%.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a făcut anunțul în cursul zilei de astăzi. El a declarat că va fi o hotărâre de Guvern separată care va reglementa creşterea salariului minim pe economie cu 10 procente, suma ajungând la 3.300 lei.

Ulterior, într-o altă şedinţă de Guvern, vor fi dezbătute şi încorporate amendamentele acceptate la acest proiect de lege privind măsurile fiscale. Guvernul urmează să îşi asume răspunderea în Parlament pe propunerea legislativă într-o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare. Mai întâi însă două alte precizări.

S-a decis că reglementarea salariului minim în construcţii şi în agricultură se va face prin Ordonanţă de Urgenţă separată, tocmai pentru a ne asigura că aceste salarii vor creşte cât mai repede cu putinţă. Salariul minim pe economie, în general, care va creşte cu 10% la 3.300 lei va fi reglementat printr-o Hotărâre de Guvern care va fi adoptată, de asemenea, cât mai rapid”, a anunţat Mihai Constantin la finalul şedinţei de Guvern.