- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Comisia Europeană cere măsuri fiscale mai dure! Oficialii europeni le-au pus gând rău pensiilor speciale

29 Aug, 22:52 • Constantin Cristina
Comisia Europeană cere României măsuri fiscale mult mai dure. Taxele şi impozitele pregătite de Guvern nu vor acoperi gaura din buget.
Comisia Europeană cere măsuri fiscale mai dure! Oficialii europeni le-au pus gând rău pensiilor speciale

Românii trebuie să-și ferească spatele! Comisia Europeană cere României măsuri fiscale dure. Totodată, Comisia așteaptă în perioada următoare măsuri concrete în domeniul consolidării fiscal-bugetare, care să orienteze finanţele publice pe o traiectorie corectă în raport cu țintele de deficit asumate în anul 2021, prin discuțiile purtate cu structurile UE, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre testarea antidrog a elevilor în școli „Ceva trebuie găsit în sensul și să educăm”

Comisia Europeană cere măsuri fiscale mai dure! Oficialii europeni le-au pus gând rău pensiilor speciale

„Comisia ne-a subliniat încă o dată necesitatea continuării discuţiilor privind reforma fiscală din cadrul #PNRR, care trebuie să se completeze prin pachetul de măsuri fiscal-bugetar prezentat de noi. A apreciat eforturile realizate de Guvern şi aşteaptă în perioada următoare măsuri concrete în domeniul consolidării fiscal-bugetare, care să orienteze finanţele publice pe o traiectorie corectă în raport cu ţintele de deficit asumate în anul 2021, prin discuţiile purtate cu structurile UE.

Pentru că sistemul fiscal nu reuşeşte să răspundă în mod adecvat provocărilor economice actuale. Măsurile de consolidare bugetară trebuie să garanteze corectarea pe termen lung a deficitului excesiv, vizând în acelaşi timp îmbunătăţirea calităţii finanţelor publice şi consolidarea potenţialului de creştere a economiei”, a scris ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

Comisia Europeană
Comisia Europeană

De asemenea, Marcel Boloș este de părere că reforma sistemului fiscal-bugetar românesc nu trebuie văzută ca o necesitate, ci şi o oportunitate de a stimula creşterea economică, de a atrage investiţii şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii românilor, având în vedere cele 46 de miliarde de euro prin programele operaţionale aferente exerciţiului financiar 2021-2027 şi alte 28 miliarde prin PNRR.

„Trebuie să înţeleagă toţi că eficienţa cheltuielilor publice trebuie îmbunătăţită pentru a maximiza beneficiile pentru oameni. Iar alocările bugetare ar trebui să se concentreze pe sectoarele esenţiale, cum sunt sănătatea, educaţia şi infrastructura, eliminând risipa şi cheltuielile redundante. Am încredere că întreaga clasă politică va pune umărul hotărât pentru acest deziderat de a consolida politica fiscal-bugetară a României şi de a valorifica ocazia pe care România o are prin banii europeni”, a subliniat sursa citată. Ministrul Finanţelor a precizat că în următoarele zile vor continua discuţiile pe pachetul de măsuri de consolidare fiscal-bugetară.

„Binele României nu se negociează. Discuţiile pe care le avem cu organismele internaţionale sunt pentru a ajunge să adoptăm măsuri concrete. Iar în următoarele zile vor continua discuţiile pe pachetul de măsuri de consolidare fiscal-bugetară, astfel încât Romania să ia rapid acele decizii care să sprijine Guvernul României în eforturile de ajunge să îşi atingă ţinta deficitului bugetar. Adică în balanţa cât producem/cât consumăm să nu ajungem şi mai rău decât stăm deja”, a mai arătat Marcel Boloş.

Alte articole: Marcel Ciolacu despre aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE: „Vom continua să susţinem ferm şi necondiţionat”