- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

OMV Petrom aduce în România soluția pentru reducerea noxelor emise de motoarele diesel. Compania a investit 800.000 de euro în producția de AdBlue din țara noastră

14 Nov, 17:18 • Gabriela Andreescu
OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Sud-Estul Europei, a început producția de AdBlue, un produs esențial pentru reducerea noxelor emise de motoarele diesel. În prima fază, AdBlue va fi comercializat în stațiile de alimentare OMV și Petrom, iar de anul viitor va fi comercializat și în alte rețele, arată compania într-un comunicat.
OMV Petrom aduce în România soluția pentru reducerea noxelor emise de motoarele diesel. Compania a investit 800.000 de euro în producția de AdBlue din țara noastră

Compania vine astfel în întâmpinarea cererii tot mai mari pentru acest produs, pe fondul creșterii numărului de vehicule comerciale în România. Utilizarea AdBlue reduce cu până la 90% emisiile de oxid de azot ale motoarelor diesel, se arată în comunicat, citat de Economica.net.

AdBlue este un produs standard utilizat pentru motoarele diesel moderne. Este compus din circa 1/3 uree și 2/3 apă demineralizată. Noua capacitate de producție este situată în sudul Bucureștiului, iar investițiile necesare proiectului s-au ridicat la aproximativ 800.000 euro.

„Debutul producției de AdBlue a reprezentat o prioritate pentru noi in condițiile in care ne așteptăm ca cererea pentru acest produs sa crească. Ne așteptăm ca cererea de AdBlue pe piața din România să crească cu peste 30% până în 2027 față de acest an, până la un nivel de aproximativ 130 de milioane de litri”, spune Radu Căprău, Membru al Directoratului responsabil pentru Rafinare & Marketing.

Petrom a lansat producția de AdBlue în România
Petrom a lansat producția de AdBlue în România

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Acțiunile OMV Petrom sunt tranzacționate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra.

Citește și: Înainte să înceapă postul Crăciunului, directorul ANPC avertizează românii: „Verificați cu atenție eticheta produselor de post pe care le cumpărați”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult