- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

One United Properties se confruntă cu dificultăți: Ce probleme întâmpină dezvoltatorul imobiliar de renume

23 Apr, 19:04 • Cornel Ghimeșan
Cel mai important dezvoltator român de imobiliare rezidențiale, mixte și de birouri a comunicat că în primul trimestru al anului 2024, totalul vânzărilor rezidențiale a fost în scădere față de anul trecut.
One United Properties se confruntă cu dificultăți: Ce probleme întâmpină dezvoltatorul imobiliar de renume

Principalul dezvoltator român de imobiliare rezidențiale, mixte și de birouri a raportat că în primul trimestru al anului 2024, vânzările rezidențiale și prevânzările au totalizat 57,1 milioane de euro, înregistrând o ușoară scădere de 10% față de rezultatele obținute în aceeași perioadă a anului 2023.

Citește și: Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca uimeşte din nou! Cât costă un apartament de 54 mp, cu o terasă plină de buruieni

One United Properties a comunicat că în primul trimestru al anului 2024 au fost vândute și prevândute 92 de apartamente, cu o suprafață totală de 10.618 metri pătrați, însoțite de 228 de locuri de parcare și alte unități. Evoluția vânzărilor a evidențiat o creștere cu 27% a prețului de vânzare pe metru pătrat, această tendință fiind rezultatul progresului către stadiile avansate de construcție pentru majoritatea proiectelor, reflectând astfel o îmbunătățire a marjei de profit, conform strategiei de vânzări a companiei.

„Am început anul 2024 într-o notă ridicată, realizând vânzări puternice în primele trei luni ale anului 2024, care ne-au depășit obiectivele pentru trimestrul. Această realizare este deosebit de semnificativă având în vedere alegerea noastră strategică de a reține lansarea vânzărilor la noi dezvoltări precum One Cotroceni Towers sau a doua fază a One Lake District , unde ne așteptăm la o cerere puternică.

În schimb, ne-am concentrat eforturile pe creșterea vânzărilor în evoluții care sunt mai avansate în construcții, unde am observat o creștere notabilă a marjelor datorită aprecierii prețurilor de vânzare, pe deplin aliniate cu strategia noastră de prețuri. Începând cu 31 martie, aproape trei sferturi din unitățile din construcțiile noastre aflate în construcție au fost vândute. Acest succes evidențiază eficacitatea modelului nostru de afaceri conservator, care pune accent pe prevânzări puternice în perioada construcției”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO la One United Properties.

Surse din interiorul companiei sugerează că toate prețurile la imobilele vândute de One United Properties sunt considerate foarte ridicate. Cei doi fondatori au obținut finanțare de la bănci, au dezvoltat mai multe turnuri în București, apoi au listat compania la bursă, ceea ce a dus la creșterea valorii acțiunilor. În prezent, aceștia doresc să vândă rapid o parte din companie, având ca obiectiv final realizarea unei ieșiri complete.

Se pare că majoritatea apartamentelor rămân neocupate, iar cele care au fost vândute au fost achiziționate de același grup restrâns de 10-12 cumpărători, care sunt interesați doar de generarea de venituri din chirii. Potrivit surselor, nimeni nu este dispus să plătească sume atât de mari pentru imobile în București. Conform publicației Puterea, un preț realist pentru un metru pătrat într-o locație bună se situează între 3.000 și 4.000 de euro. Vânzările la prețuri de 5.000-6.000 de euro pe metru pătrat au loc la intervale de 3-4 ani.

Citește și: Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca uimeşte din nou! Cât costă un apartament de 54 mp, cu o terasă plină de buruieni

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult