- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul din România care are nevoie urgent de minim 1.000 de muncitori. Anunțul primarului

01 Mar, 22:59 • Bumbeneci Diana
Oraşul din România care caută cât mai rapid cel puțin 1.000 de muncitori. Primarul anunţă că şomajul a ajuns la zero.
Orașul din România care are nevoie urgent de minim 1.000 de muncitori. Anunțul primarului

Un oraş din România caută cel puţin 1.000 de muncitori, pentru a acoperi necesarul companiilor din teritoriu. Zona a ajuns la şomaj zero, în urma investiţiilor din ultimii ani, iar acum s-ar putea apela chiar la forţă de muncă din Asia şi nordul Africii, în funcție de numărul persoanelor care doresc să se angajeze aici.

Orașul care are nevoie de foarte mulți muncitori

Primarul Chereji Florin-Flavius a transmis că este nevoie urgentă de 1.000 de muncitori pentru a acoperi necesarul companiilor din zonă. Cu toate acestea însă, dacă această forţă de muncă nu este găsită, s-ar putea apela la „importarea” ei din Asia şi nordul Africii.

Edilul a mai precizat că s-a încercat să se aducă muncitori din Ungaria, dar companiile au renunţat pe rând la ei pentru că întârziau la serviciu din cauza cozilor de la punctele de trecere a frontierei.

Astfel, s-a ajuns să se aducă muncitori chiar şi de la 120 de kilometri, din judeţe învecinate din România, cum ar fi Bihor, care fac zilnica naveta.

Ai mai putea citi: 1 milion de români ar putea plăti facturi mai mici la energie. Decizia Guvernului pentru aprilie

Este vorba despre orașul Chişineu-Criş, din județul Arad, care a ajuns la şomaj zero, în urma investiţiilor din ultimii ani. În prezent, în oraș se caută rapid cel puţin 1.000 de muncitori, pentru a acoperi necesarul companiilor din zonă.

Mai exact, se caută muncitori pentru șantierul autostrăzii Pitești-Sibiu, iar până acum s-au oferit doar câțiva localnici, care erau aproape de pensionare.

La o populaţie de 7.200 de persoane, oraşul Chişineu-Criş are peste 4.000 de angajaţi, dar aceștia sunt doar în companiile multinaţionale. În zonă predomină industria de prelucrare a aluminiului. Acum un an şi oraşul Sebiş, tot din judeţul Arad, declara şomaj zero, potrivit sursei citate.

Avem 1.000 de firme la o populaţie de 5.000 de oameni, incluzând aici minorii şi pensionarii. Dacă ar fi să ne raportăm doar la populaţia activă, practic avem o firmă la trei locuitori”, declara primarul oraşului Sebiş, Cristian Feieş, în martie 2023.

Te mai poate interesa și: Este cea mai mare pensie din România. CNPP anunță cine este norocosul care primește 23.180 de lei pe lună

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult