- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul din România în care garsonierele se vând cu câteva mii de euro. Se caută și muncitori în 2024

06 Apr, 16:05 • Bumbeneci Diana
Orașul din România în care garsonierele aproape că se dau degeaba. Se caută chiar și ocupanți pentru mai multe locuri de muncă.
Orașul din România în care garsonierele se vând cu câteva mii de euro. Se caută și muncitori în 2024

Care este orașul din România unde garsonierele sunt foarte ieftine? Traiul nu este deloc scump aici și există mai multe locuri de muncă pentru cei interesați să se mute.

Orașul din România în care garsonierele se vând cu câteva mii de euro

Este vorba despre orașul Corabia, din județul Olt, care a fost puternic industrializat în perioada regimului comunist. IAS Corabia era, de exemplu, al doilea din țară ca mărime, însă a fost desființat după 1990, alături de alte fabrici.

Mii de oameni lucrau în Corabia cu mult timp în urmă, iar unii veneau din orașe chiar mai îndepărtate. Aceștia lucrau, de exemplu, la Fabrica de Zahăr sau la Întreprinderea de Fibre Sintetice.

“Din ceea ce a fost odată industria oraşului Corabia din judeţul Olt, nu a mai rămas mare lucru. Aceasta arată, astăzi, ca o navă uriaşă eşuată, mâncată de rugină, mai mult o epavă. Oraşul de abia respiră, după închiderea marii industrii din zonă.

Este una dintre imaginile deplorabile, triste ale României. De zeci de ani, oamenii locului aşteaptă să se întâmple o minune în ţinutul în care au fost construite mari obiective industriale, acum fără suflare”, a spus Gabriel Geamănu în documentarul TVR Dosar România.

În ultimii ani, mulți tineri au plecat din Corabia, oraș situat pe malul stâng al Dunării, iar natalitatea a scăzut considerabil. Multe persoane au plecat la muncă în străinătate, iar în ziua de astăzi populația este formată din 13.527, conform recensământului din 2021.

Poți citi: Salarii de mizerie în HoReCa și turism. Un nou studiu scoate la iveală ce bani câștigă 70% dintre acești angajați

Traiul din Corabia este ieftin, iar apartamentele nu se vând deloc la prețuri mari. De exemplu, o garsonieră are prețul de 19.000 de euro (aproximativ 95.000 de lei).

Garsoniera are o suprafață utilă de 30 de metri pătrați, este situată la etajul 4 al unui bloc și se vinde complet mobilată. Proprietarul a postat câteva imagini din locuință, care dispune și de frigider, mașină de spălat și cuptor cu microunde, după cum arată un anunț postat pe platforma OLX.

orașul Corabia
orașul Corabia

Sunt mai multe locuri de muncă disponibile în orașul Corabia. O companie caută, spre exemplu, ingineri mecanici/metalurgi, cu studii de specialitate finalizate. Se caută atât angajați cu experiență, cât și fără, însă anumite cunoștințe de operare PC sunt obligatorii.

Se mai caută, de asemenea, agenți vânzări, cu studii medii sau superioare, dar și experiență în domeniul vânzărilor. Sunt necesare abilitățile foarte bune de comunicare, corectitudinea, iar persoana selectată să inspire încredere, potrivit anunțului postat pe o platformă de recrutări. Este necesar ca persoana angajată să dețină permis auto categoria B.

Un alt job care se caută în Corabia este specialist omologări remorci, unde este necesară o experiență de minimum 2 ani în domeniu. Salariul este foarte atractiv, fiind cuprins între 5.000 și 8.000 de RON pe lună.

orașul Corabia
orașul Corabia

În Corabia sau în apropiere mai sunt disponibile și alte joburi. Cei interesați post aplica pentru posturi precum șef hipermarket sau agent imobiliar.

Vezi și: România stinge focul din sobele pe lemne pentru combaterea sărăciei energetice! Guvernul a decis data la care se renunță la sobe

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult